Jupiler Pro League - Speeldag 10

Zondag 06-10-2019 - 14:30

Club Brugge KV Club Brugge KV 4 - 0 KAA Gent KAA Gent
"Vandaag waren we gewoon minder sterk"

Jess Thorup

Jess Thorup staat nog iets steviger met zijn Deense voeten op de Belgische grond - dít had hij niet verwacht. “Na elf ongeslagen matchen denk je te kunnen wedijveren met het beste team - de toekomstige kampioen - in België... Felicitaties aan Brugge, wij misten in beide penaltyboxen kwaliteit.” Confronterend.

De Gentse selectieheer wond er geen doekjes om. “Ik kan veel excuses verzinnen - het maakt inderdaad een verschil als wij twee dagen minder kunnen recupereren - maar de realiteit is dat wij vandaag gewoon minder sterk waren. Individuele fouten die we normaal niet maken, worden op dit niveau direct afgestraft. Het afmaken van kansen maakt voor mij vandaag het grootste verschil, want zelfs aan de rust had ik eigenlijk het gevoel dat het voor de rest om een 'equal game' ging. We misten gewoon de final touch.”

Wie die touch ook miste, was de VAR. Roman Yaremchuk had zelfs een gele kaart over om de mensen in het busje wakker te schudden. Hallo, VAR? Where are you? “Dit was een zuivere penalty. Ongelooflijk dat de VAR hier niet tussenkomt.” Dé kans ontnomen om terug in de match te komen. Hard.

De Slág om Vlaanderen was verder eerder een robbertje bloemengooien. Hans Vanaken noemde Gent “de beste tegenstander waartegen ze al gespeeld hebben”, terwijl de Deense coach het omgekeerde (ook) waar vond. “Iedereen roemt het aanvallend compartiment van Brugge, maar ook hun defensie is zeer sterk en compact". (RG)

"Niet op de afspraak"

Thomas Kaminski

“Ik had me deze namiddag anders voorgesteld. Je merkte wel dat het van de kleine dingetjes afhing. Zij maakten de kansen af, wij deden dat niet. Dus ik ga zeker geen excuus zoeken voor deze nederlaag, wij waren gewoon niet op de afspraak. We waren nochtans wel goed voorbereid. We wisten dat Club een sterke ploeg had, dat hadden we ook op Real Madrid gezien. Maar het heeft niet mogen zijn vandaag.”

“Of de match in Oekraïne nog in benen zat? Zeker niet. Iedereen wou zo graag Europees spelen. Je weet dat de matchen dan snel op elkaar volgen. Dus dat mag zeker geen uitvlucht zijn.”

Kaminski wou de zware nederlaag niet dramatiseren. “Het is nog vroeg in het seizoen en niet alles was slecht vandaag. Alleen is het jammer dat we al snel moeten achtervolgen, want daardoor kwam er veel meer ruimte vrij voor hen. Maar we moeten positief blijven. Oké, het was niet goed vandaag maar daar zullen we lessen uit trekken.” Een veldslag verloren dus, maar de oorlog nog lang niet!

"Brugge raakte er te gemakkelijk door"

Igor Plastun

“Een heel pijnlijk resultaat”, begon Plastun. “Dit zou echt niet mogen. Al speelden we niet op de manier waarop we moesten gespeeld hebben.”

“Dit is echt jammer want defensief stonden we de laatste weken echt goed”, ging Plastun verder. “Maar vandaag geraakte Club Brugge er veel te gemakkelijk door. Ik kan er verder weinig over zeggen, want als je met deze cijfers verliest moet je reageren door een betere prestatie te tonen in de toekomst.”

Landgenoot Yaremchuk reageerde overigens furieus over de penaltyfase. Hij gaf na de match aan dat dit de match had kunnen doen kantelen. Ook Plastun begreep er niks van. “Waarom greep de VAR niet in? Ik heb het gevoel dat er in andere matchen veel meer wordt ingegrepen, zeker bij zo’n fases. Maar opnieuw, bij deze score weet je dat je als ploeg moet presteren en geen verdere excuses moet zoeken.” (TS)

"Overdreven score, maar het staat er wel"

Sven Kums

“Dit was een hele zware nederlaag”, zuchtte Sven Kums na afloop van de match. “We wisten dat we een goeie match moesten spelen om hier iets te rapen maar we begonnen te slap. Er zat veel balverlies in ons spel en dan kwamen we al snel op achterstand. Al hadden we een goeie kans op de gelijkmaker. En dan had je ook nog het penaltygeval, wat mij een keermoment leek. Maar even later krijgen we een tweede tegendoelpunt tegen.”

Al was het - volgens Kums - nog niet over en out na de 2-0. “We wisten dat er nog veel mogelijk was. Dat werd ook gezegd tijdens de rust. En die mentaliteit zag je ook bij het begin van de tweede helft, dat de wil er nog steeds was. We bleven kansen creëren, maar de afwerking was vandaag wat minder. Maar dan valt de 3-0 en wordt het ontzettend moeilijk. De 4-0 eindstand was een overdreven score, maar het staat er wel. De conclusie is dat we veel scherper moesten zijn dan vandaag.” (TS)