• Krépin Diatta 29'
  • Emmanuel Dennis 51'
  • Mbaye Diagne 92'
0

Na de lastige Europese trip naar Oekraïne voerde Thorup een aantal wijzigingen door. Bronn kwam postvatten in een driemansverdediging, terwijl Dejaegere het middenveld versterkte. Depoitre ondervond nog wat hinder en begon uit voorzorg op de bank. De eerste dreiging in de partij kwam van Yaremchuk, maar Deli werkte zijn voorzet weg. Aan de overzijde toonde Brugge zich wel meteen trefzeker. Vanaken kopte een strakke voorzet van Diatta in de linkerhoek binnen en Gent was meteen op achtervolgen aangewezen (1-0).

Iets voor het half uur stonden de bordjes bijna terug gelijk toen Dejaegere door de defensie geloodst werd, maar via Mignolet belandde de bal nog op de paal. Twee minuten later kreeg Gent het deksel helemaal op de neus: Plastun hield Tau nog van een gemaakt doelpunt, maar tegen de rebound van Diatta waren noch hij noch Kaminski opgewassen (2-0). Vlak na die mokerslag zette Yaremchuk zich sterk door in de zestien, maar werd neergehaald door Mechele. Scheidsrechter Lardot liet echter begaan en ook de VAR gaf niet thuis, Brugge ontsnapte aan de aansluitingstreffer.

Veel werk aan de winkel dus voor de Buffalo's in de tweede helft, maar de thuisploeg kwam scherper uit de kleedkamer. Eerst stond Kaminski nog pal op schoten van Schrijvers en Diatta, maar na balverlies had hij geen verhaal meer op een harde knal van Dennis (3-0). De wedstrijd was gespeeld, maar toch bleven de Buffalo's goed meevoetballen. Er volgde zelfs een hele resem kansen, maar Kums, David en Yaremchuk kregen hun pogingen niet gekadreerd. Dat lukte de ingevallen Depoitre wel, maar Mignolet had nog een prima reflex in huis. Ook Odjidja, David en Ngadeu vonden de Brugse doelman nog op hun weg.

Ook Kaminski moest nog aan de bak en redde een schot van Vormer. In het slot liet Schrijvers van dichtbij nog de 4-0 liggen, maar in de blessuretijd moest de Gentse kelk alsnog tot op de bodem leeg. Een hoekschop bleef voor doel hangen bij Diagne en die trapte dankbaar raak (4-0). Qua doelpogingen mocht het dan wel in evenwicht zijn, de eindstand was dat geenszins. Voor de Buffalo's kwam daarmee een eind aan een fraaie reeks van elf wedstrijden zonder nederlaag.