Jupiler Pro League - Speeldag 15

Zondag 10-11-2019 - 18:00

KRC Genk KRC Genk 0 - 2 KAA Gent KAA Gent
"We hadden het vertrouwen en dat hebben we vandaag getoond"

Thomas Kaminski

Thomas Kaminski was - door de afwezigheid van Vadis Odjidja - aanvoerder van dienst. Met een clean sheet en een zege stond er dan ook een meer dan tevreden man in de mixed-zone: “We hebben een puike match gespeeld, vond ik. Zowel aanvallend als verdedigend stonden we goed. Nochtans was het niet evident. Bij zo’n vroeg doelpunt weet je dat je nog kansen zal tegen krijgen, da’s een normaal spelverloop. Maar we hebben heel goed stand gehouden.”

“We hebben een mentaal sterke ploeg en we proberen zo weinig mogelijk te panikeren, ook bij een achterstand. Dat zag je bijvoorbeeld ook in Wolfsburg. Dat was een aandachtspunt sinds de laatste weken, want het gebeurde iets te vaak. Maar goed, vandaag hebben we dat goed gedaan, door wél eerst te scoren en zo te winnen.”

De wedstrijd in Genk kwam er snel, na de overwinning van donderdag tegen Wolfsburg. Winst tegen de Limburgers betekende ook meteen de eerste drie punten op verplaatsing.
“We hebben een boost gekregen door in Wolfsburg te gaan winnen. Vooral omdat we terugkwamen na een achterstand, een aandachtspunt zoals ik zei. Het klopt dat deze match er snel was, maar we hadden het vertrouwen en dat hebben we vandaag getoond.”, eindigde Kaminski. (TS)

"Goed om te zien dat we zo'n diepte in de kern hebben"

Sven Kums

Sven Kums na afloop van de match: “Door het vroege doelpunt konden we het spel naar ons toe trekken. Na de 0-2 zijn we iets ingezakt en kreeg Genk meer de bal. Maar we gaven weinig kansen weg. Wel jammer dat we niet meer konden scoren want er lag nog meer ruimte.”

Hoezo uitcomplex? “Het doet deugd om opnieuw - na Wolfsburg - te winnen op verplaatsing, want het speelde wel een beetje. Je pakt als ploeg veel punten thuis, dus dan weet je dat die uitoverwinning niet ver weg is.”

De moeilijke matchen van de afgelopen weken hebben onze Buffalo’s dus tot een goed einde kunnen brengen. “Hier putten we vertrouwen uit. Uiteraard doet dat iets met de ploeg, nadat we zo’n goeie reeks hebben kunnen neerzetten. Dat er een moeilijke periode aankwam, dat wisten we. Maar we hebben het goed aangepakt (lacht).”

Tot slot was er nog lof voor Roman Bezus, de vervanger van Vadis Odjidja. “Hij speelde een hele goeie match. Hij was erg aanwezig, altijd aanspeelbaar en maakt weinig foute keuzes. Het is zeker goed om te zien dat we zo’n diepte in de kern hebben.” (TS)

"We hebben genoeg kwaliteit, die uitoverwinning was enkel een kwestie van tijd"

Jonathan David

Het eerste uitdoelpunt is een feit voor Jonathan David, zijn achtste competitiedoelpunt dit seizoen: “Uiteraard doet scoren deugd maar het belangrijkste zijn de drie punten”, aldus de Canadese international. “We hebben genoeg kwaliteit in de ploeg dus we wisten dat die overwinning wel ging komen. Het was gewoon een kwestie van tijd. En nu hebben we er twee op een rij, zo zie je maar.”

“We begonnen de match goed met dat snelle doelpunt van Depoitre.” David deed net hetzelfde maar in het begin van de tweede helft. Hij scoorde - na rust - al na 2 minuten, op assist van Yaremchuk. “Hij heeft die kwaliteiten om de beslissende pass te geven, maar dat wist ik al.”

Onze mannen prijken mooi op de 2de plaats. “We bekijken match per match en dan zien we wat er mogelijk is. Het is nog vroeg”, besloot David. (TS)