Jupiler Pro League - Speeldag 15

Zondag 10-11-2019 - 18:00

KRC Genk KRC Genk 0 - 2 KAA Gent KAA Gent

Drie dagen na de Europese stuntzege in Wolfsburg stonden de Buffalo's opnieuw voor een lastige verplaatsing, deze keer naar uittredend kampioen Genk. De ervaren flankverdedigers Asare en Lustig kregen rust, waardoor Castro-Montes en Mohammadi aan de partij mochten beginnen. Odjidja zat een schorsingsdag uit, waardoor Bezus terug aan de aftrap verscheen.

Bij de Genkenaars stond trainer Mazzu onder druk en dat verbeterde er niet op in de openingsfase. Na nog geen twee minuten vuurde Mohammadi op doel, Coucke kon nog keren, maar in de rebound trof Depoitre wel raak (0-1). Een droomstart voor de Buffalo's, die het eerste kwartier domineerden met tal van vlotte combinaties. De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd en dat leverde kansen op. Kaminski stond pal op een kopbal van Samatta, weerde wat later een schot van diezelfde Samatta af en pareerde ook uitstekend een knal van Hrosovsky.

De Limburgers probeerden vooral vanop de flanken te dreigen met tal van voorzetten, maar Plastun en Ngadeu kuisten alles op en Kaminski plukte alles wat enigszins in zijn buurt kwam. Aan de overzijde kende een misrekening van Coucke geen dramatische gevolgen en met een afgeweken schot van Yaremchuk kende hij niet veel problemen.

De hoop van het thuispubliek op een remonte in de tweede helft werd vrijwel meteen brutaal de kop ingedrukt. Het was Yaremchuk die met een perfecte doorsteekpass David voor doel zette en die werkte netjes af in de linkerhoek (0-2). Net als in de eerste helft stonden er toen amper twee minuten op de klok. Enkele minuten later leek Yaremchuk zelf op weg naar een doelpunt, maar hij werd van de sokken gelopen door De Norre, die vreemd genoeg ontsnapte zonder bestraffing. 

Even rechtte Genk de rug met een gevaarlijke deviatie van Heynen, maar Kaminski stond paraat in de korte hoek. Mazzu gooide met Bongonda en Ito nog heel wat aanvallend geweld in de strijd, maar de Gentse defensie gaf geen krimp. Het meeste dreiging kwam nog van de snelle Gentse tegenprikken. Coucke pakte een strakke uithaal van Mohammadi en een vrije trap van Yaremchuk, terwijl David een teruglegger van Kvilitaia over schoot.

In de slotfase kregen Samatta en Bongonda nog een bal tussen de palen, maar beide keren was het recht op de onverzettelijke Kaminski. Die mocht een nieuwe clean sheet bijschrijven, maar nog belangrijker was dat de Buffalo's na de Europese uitzege nu ook hun eerste uitzege in de competitie wisten te behalen.