Jupiler Pro League - Speeldag 17

Zondag 01-12-2019 - 20:00

KV Kortrijk KV Kortrijk 0 - 2 KAA Gent KAA Gent
"Leuk om nog eens te starten"

Giorgi Kvilitaia

“Het was leuk om nog eens te starten maar het was geen gemakkelijke wedstrijd. Het veld lag er heel zwaar bij maar we gaan naar huis met de drie punten dus mission accomplished. De coach had ons gevraagd scherp te starten en goed te pressen en dat hebben we gedaan. Uiteindelijk scoren we het eerste doelpunt ook zo. Zelf ben ik niet helemaal tevreden over mijn match want een aanvaller die niet scoort, kan nooit echt tevreden zijn. Anderzijds denk ik dat de coach tevreden was over mijn wedstrijd. Na de match zei hij me toch dat hij de zaken die hij van mij wou zien, ook heeft gezien. Uiteindelijk mag ik niet helemaal ontevreden zijn want ik was ook betrokken bij onze tweede goal. Ik ga het thuis nog eens goed bekijken want het was echt een prachtige actie met enkele mooie hakjes. Ik kon spijtig genoeg niet afwerken omdat ik werd getackled, maar ik ben blij dat Vadis de penalty omzette. Eind goed, al goed.” (XL)

"Respect voor wat mijn spelers hier getoond hebben"

Jess Thorup

Jess Thorup zat met een tweestrijdig gevoel na de match: “Op dit moment zit ik vooral in met Brecht Dejaegere. Het lijkt erop dat hij zijn sleutelbeen gebroken heeft. Heel jammer voor hem maar ook voor het team. Hij speelde een heel goeie match, hopelijk volgt er een spoedig herstel. Anderzijds ben ik heel tevreden met de geleverde prestatie van mijn spelers. Ik had op voorhand wat schrik voor deze match want we komen uit een roes. Na de kwalificatie in Europa was het toch wat uitkijken. Dan is een uitmatch op Kortrijk altijd link maar we speelden een sterke wedstrijd. We speelden dominant, hadden de controle, en creëerden kansen. Ik heb oprecht veel respect voor wat mijn spelers hier getoond hebben.”

Er stonden vijf nieuwe spelers aan de aftrap in vergelijking met de vorige speeldag: “Ik heb gekozen om te roteren. We hebben al veel matchen achter de rug en deze maand belooft terug druk te worden. De vijf jongens die ik bracht speelden fantastisch. Het was er niet aan te zien dat er nieuwe namen op het veld stonden. Ze waren klaar om het team te helpen en ze hebben die kans gegrepen, dat stemt je alleen maar tevreden als coach.”

"Match goed aangepakt"

Thomas Kaminski

“Het was vandaag misschien niet onze beste wedstrijd maar het ging om de drie punten en die zijn het belangrijkst. Je mag niet vergeten dat we al onze 29e match gespeeld hebben, dat is bijna een heel seizoen dat we al achter de rug hebben. We weten dat we een druk programma hebben, nu woensdag hebben we weer een moeilijke wedstrijd maar we hebben het liever zo. We zitten in de flow en dat willen we zo houden. De coach heeft er ook op gehamerd dat we hier scherp moesten beginnen. Dat we na de kwalificatie tegen Saint-Etienne niet mochten verslappen. En dat heb je gezien op het veld, we hebben gevochten voor elke bal."

"We hebben die Europese kwalificatie dan misschien niet gevierd, maar we spelen wel nog altijd op dat gevoel van euforie. Als je goeie resultaten haalt, wil je altijd meer en meer en daar bouwen we nu op verder. Of de overwinning ooit in gevaar is geweest? Ik denk het niet maar als zij snel de 1-2 kunnen maken, dan moet je terug vol aan de bak terwijl je nu de wedstrijd rustig kan uitspelen. Dat geeft ons veel vertrouwen."

"Het is wel enorm spijtig dat we op het einde van de match nog Brecht verliezen. Het is niet alleen spijtig voor hemzelf maar ook voor ons want hij is belangrijk in de kleedkamer. Hij speelde een goeie match en toonde zich op het veld en dan gebeurt zoiets, dat is echt ongelukkig. Want als je ziet hoe we vandaag aan de aftrap komen, met 5 nieuwelingen in de ploeg maar toch met fameuze namen, dat is gewoon een ander, volwaardig eersteklasse-elftal. Die concurrentie maakt ons allemaal beter en de overwinning vandaag geeft ons dan ook veel vertrouwen.” (XL)

"We tonen hier dat we een sterke kern hebben"

Sven Kums

Sven Kums oogde duidelijk tevreden na de zege in het Guldensporenstadion: “We behalen hier een mooie overwinning. Na een Europese verplaatsing is het nooit makkelijk om op Kortrijk te komen spelen. Het was key om sterk aan deze match te beginnen en zo de toon te zetten en dat hebben we goed gedaan. We stonden er vanaf minuut een en voetbalden enkele mooie kansen bijeen. Na het openingsdoelpunt lieten we Kortrijk wel iets teveel in hun spel komen maar Kaminski stond sterk te keepen telkens wanneer ze gevaarlijk voor de dag kwam.”

Naast Sven stonden er vijf nieuwe namen in vergelijking met de voorbije matchen: “We hebben enkele wissels doorgevoerd, maar dat was er eerlijk gezegd niet aan te zien. We hebben een mooie teamprestatie neergezet vandaag. We hebben al heel wat wedstrijden achter de kiezen en er staan er nog een pak op het programma. We tonen hier dat we een sterke kern hebben in de breedte. Nu woensdag moeten we al terug aan de bak. In de beker deze keer, op Charleroi. Altijd een heel moeilijke verplaatsing, maar het is aan ons om te tonen dat we het verdienen om een ronde verder te bekeren. We weten dus wat gedaan (lacht).”