Jupiler Pro League - Speeldag 17

Zondag 01-12-2019 - 20:00

KV Kortrijk KV Kortrijk 0 - 2 KAA Gent KAA Gent

De verplaatsing naar het Guldensporenstadion was al de 29ste wedstrijd van het seizoen voor de Buffalo's. Met nog een zware decembermaand op het programma was het dan ook niet onlogisch dat Thorup verkoos om te roteren met zijn elftal. Lustig, Owusu, David en Yaremchuk kregen rust en werden in de basis vervangen door Castro-Montes, Dejaegere, Bezus en Kvilitaia. Ook Asare kwam terug in de ploeg voor Mohammadi, die de wedstrijd in Saint-Etienne afwerkte.

Het was er helemaal niet aan te merken dat de Buffalo's een Europese trip achter de rug hadden, want ze namen van bij de aftrap de wedstrijd resoluut in handen. Gent monopoliseerde de bal en liet de thuisploeg nauwelijks over de middellijn komen. Die dominantie leverde al snel resultaat op. Bezus veroverde de bal, zette zich door naar doel en stiftte fijntjes over de uitgekomen Jakubech: tergend traag rolde het kunststukje in doel (0-1).

De thuisploeg had heel wat fouten nodig om de Buffalo's af te stoppen. Vooral Azouni kwam goed weg met geel nadat hij over de bal tackelde, vol op Kums. In het derde kwartier loste Gent zijn greep een beetje en Kortrijk kwam meer aan voetballen toe. Vlak voor rust was er zelfs een goeie redding nodig van Kaminski, waarna een scrimmage voor zijn doel niks opleverde.

Na de pauze was het een tijdje wachten op doelgevaar, maar dat leverde wel bijna de gelijkmaker op. Plastun bracht echter redding op de lijn. Gent reageerde met een geweldige tik-takcombinatie die het centrum van de verdediging aan flarden sneed, maar toen Kvilitaia wilde afwerken, tackelde Kovacevic hem onderuit. Verboomen zag er geen graten in, de VAR wel en de bal ging op de stip. Odjidja faalde niet en scoorde zo zijn eerste van het seizoen (0-2).

Met de dubbele voorsprong leek de buit op zak, maar Kaminski moest toch een paar keer zijn kunnen tonen om zijn netten schoon te houden. Aan de overzijde kregen Kvilitaia en Depoitre nog kansen om de score verder uit te diepen, maar ze mikten die op Jakubech of buiten het doelkader; De meegereisde Buffalosupporters vierden luidruchtig de zege, al werd het toch nog een einde met een valse noot toen Lepoint ongelukkig op de schouder van Dejaegere viel en die op een draagberrie moest weggevoerd worden. De drie punten gingen wel terug mee naar Gent, net als de derde plaats in het klassement.