3
  • Jonathan David 5', 12'
  • Alessio Castro-Montes 84'

Op speeldag 26 stonden de Buffalo's voor de verste competitieverplaatsing van het seizoen. Depoitre maakte de trip naar Eupen niet mee door een voetblessure, waardoor Kvilitaia voorin de honneurs mocht waarnemen. Kums keerde terug uit schorsing en nam zijn stek op het middenveld weer in.

De lange trip was duidelijk niet in de Gentse benen gekropen want de Buffalo's namen een kanonstart. De Wolf moest al snel een schot van David uit de hoek halen en een minuut later keerde hij een knal van Mohammadi, maar op de rebound van David moest hij zich toch gewonnen geven (0-1). Welgeteld één minuut bleef die voorsprong staan, want Prevljak vond met een geplaatst schot de rechterhoek (1-1).

Geen probleem dacht David en toen Bezus hem de diepte instuurde, liep hij de tegenstand eraf, inclusief De Wolf, om de bal in het lege doel te leggen (1-2). Maar opnieuw bleef de Gentse voorsprong niet lang overeind. Een licht toegekende vrije trap van Milicevic week af op de muur en verdween zo voorbij een kansloze Kaminski (2-2). Dan was de vrije trap van Castro-Montes van veel mooiere makelij, maar De Wolf zweefde de bal nog uit de rechterbovenhoek.

Eupen kwam beter in de wedstrijd en Kaminski moest redding brengen op een schot van Amat. Verschillende hoekschoppen leverden geen resultaat op en Prevljak schoot uit een moeilijke hoek over. Na rust begonnen de Buffalo's opnieuw met druk naar voor, maar De Wolf pakte een kopbal van Plastun en Odjidja mikte een schietkans naast. Bezus kreeg zijn schot wel tussen de palen, maar alweer had De Wolf een goeie reflex in huis.

Gent domineerde wel, maar de thuisploeg hield een stevig blok achterin dat maar moeilijk te ontwrichten viel. Het slotkwartier was al aangebroken toen de ingevallen Chakvetadze eens kon uithalen, maar niet gekadreerd. In de 84ste minuut kregen de Buffalo's alsnog waar ze recht op hadden. Met een subtiel hakje bracht David een snelle tegenaanval op gang, Odjidja opende op Chakvetadze op links en diens voorzet werd door de mee opgerukte Castro-Montes in de rechterhoek binnen gekopt (2-3).

De Panda's konden geen derde keer een achterstand ongedaan maken, waardoor Castro-Montes de matchwinnaar werd tegen zijn ex-club. Dankzij deze nieuwe driepunter op verplaatsing verstevigde Gent zijn tweede plaats in het klassement.