Speeldag 26

NST

Friday 14-02-2020 - 20:30

KAS Eupen
2
  • Smail Prevljak 7'
  • Danijel Milicevic 19'
KAA Gent
3
  • Jonathan David 5', 12'
  • Alessio Castro-Montes 84'
"Tien punten in vier matchen, daar mogen we tevreden over zijn"

Jess Thorup

De wedstrijd am Kehrweg begon spectaculair. Na twintig minuten spelen stond de 2-2 op het scorebord. Jess Thorup zag zijn team quasi perfect starten: “We namen al snel de bovenhand in het spel en scoorden ook tweemaal via Jonathan David. Daarnaast creëerden we ook enkele mooie kansen, alleen was er één probleem. We lieten Eupen vlak na onze goals terug in hun spel komen met het gevolg dat zij scoorden. We maakten het niet tijdig af waardoor het nog spannend werd.”

Dat het op Eupen moeilijk kan worden, was geen verrassing voor Thorup: “Toen we de kalender erbij haalden na de winterstop stipte ik Eupen aan. Ik zag deze match als een van onze moeilijkste. Het is steeds een lastige verplaatsing. Eupen heeft een goed team en dat bewezen ze vanavond ook. Voetbal draait op het einde van de rit om winnen en met het nodige geluk slagen we hierin. Uiteindelijk halen we tien punten in vier matchen, daar mogen we als team tevreden over zijn.”

"Een uitmatch op Eupen, steeds een taaie brok"

Jonathan David

Jonathan David schoot als een speer uit de startblokken maar was niet verrast door Eupen: “Een uitmatch in Eupen is nooit gemakkelijk. Dit seizoen hebben ze ook een uitstekende thuisreputatie dus dan weet je dat je hier op niveau zal moeten spelen. We begonnen goed en scoorden snel, jammer genoeg deden zij dat ook. Best frustrerend maar tijdens de rust staken we de koppen bij elkaar. We wisten dat de kans op die derde goal ging komen en Alessio werkte die goed af. We nemen de drie punten mee naar huis en kunnen ons focussen op de volgende match.”

En die volgende match is een klepper van formaat. Donderdag wacht AS Roma, een match waar ook David naar uitkijkt: “Het wordt een fantastische beleving. Roma is een groot team met veel kwaliteit. Het wordt genieten, maar vergis je niet. Wij reizen naar Rome met de bedoeling daar een goed resultaat neer te zetten. Wie weet kunnen we verrassen.” (TL)

"Als je bovenaan wilt meedraaien zijn wedstrijden als deze een must-win"

Alessio Castro-Montes

Matchwinnaar was Alessio Castro-Montes, uitgerekend tegen zijn ex-club. Hij legde de 2-3 eindstand vast met een kopbal, op aangeven van Giorgi Chakvetadze: “Ik ben zeer tevreden dat ik de winning goal heb kunnen maken”, klonk het bij Castro-Montes na afloop van de match. “Het was een moeilijke partij. Als je bovenaan wilt meedraaien zijn wedstrijden als deze een must-win.”
Een doelpunt dat hij, als ex-speler van Eupen, niet vierde. “Dat ik hier heb gevoetbald, speelde uiteraard mee. Maar ook door het feit dat ik niet zeker wist of het doelpunt ging tellen. De fase ervoor claimden zij handspel dus daarom hield ik me in. Maar ik had sowieso niet uitbundig gevierd.”

“We hebben de hele match op balbezit proberen spelen. We wisten dat Eupen vaak compact speelt. Daardoor konden we gebruik maken van de tegenaanvallen. We hebben er altijd in geloofd, ook al liep het niet perfect. Dat voelden we ook. Eupen kan altijd wat meer tegen topploegen, ik kan het weten (lacht). Maar dat het niet onze beste match was, dat weten we ook. Zoiets kan gebeuren. Daarom zijn we extra blij dat we deze match konden winnen, want een puntje of drie punten kan een groot verschil maken." (TS)

"Paal binnen en een afgeweken bal, zure tegendoelpunten waren dat"

Thomas Kaminski

Thomas Kaminski had graag de nul gehouden, maar was uiteraard meer dan tevreden met de overwinning: “Paal binnen en een afgeweken bal, zure tegendoelpunten waren dat. Ook al kwamen we tweemaal op voorsprong, toch was het een moeilijke eerste helft. We misten scherpte. De tweede helft domineerden we, maar we geraakten er niet echt door, Eupen speelde heel gegroepeerd. Enkele afstandsschoten van onze kant waren er wel, maar voor de rest creëerden we weinig echte kansen. Maar we winnen wel en dat is wat telt. De positieve zaken van vandaag moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd”, aldus de kersverse vader van Lina. Proficiat, Thomas! (TS)