• Shamar Nicholson 38'
  • Marco Ilaimaharitra 44'
  • Mamadou Fall 57'
  • Kaveh Rezaei 88'

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie, de laatste in de eigen Ghelamco Arena, namen de Buffalo's het op tegen seizoensrevelatie Charleroi, dat op een knappe derde plaats kampeerde. Depoitre raakte niet fit, Odjidja werd wel in de basis aangekondigd, maar moest na de opwarming alsnog afhaken. Daardoor werd Dejaegere in extremis in de basis gedropt. Voorin werd Kvilitaia gekoppeld aan David.

De wedstrijd begon met een snelle tegenvaller voor de bezoekers, die Willems al na een vijftal minuten geblesseerd zagen uitvallen. Gent probeerde openingen te vinden in het goed georganiseerde blok van de Zebra's en na een kwartier lukte dat, maar na de teruglegger van Castro-Montes werden de schoten van zowel David als Bezus afgeblokt. De partij was al bijna een half uur ver toen Penneteau een vrije trap van Kums uit de rechterhoek haalde.

Charleroi probeerde met zijn snelle spitsen tegen te prikken, maar het leverde Kaminski weinig werk op. Tot Nicholson in minuut 38 in schietpositie kwam en de openingstreffer tussen de benen van Kaminski binnen schoot (0-1). Een achterstand ophalen tegen Charleroi, dat is al best lastig, maar vlak voor rust werd de opdracht nog moeilijker. Na een strafschopfout van Plastun verdubbelde Ilaimaharitra vanop elf meter zowaar de voorsprong (0-2).

Toch kwamen de Buffalo's vol goede moed uit de kleedkamer en met Niangbo in de ploeg werd er nu wel gevaar gecreëerd. David mikte naar de rechterhoek, maar Penneteau dook die bal er nog uit. Ook bij een lage schuiver van Dejaegere liet hij zich niet verrassen. De aansluitingstreffer viel niet, integendeel, een hyperefficiënt Charleroi liep nog verder uit. Fall werd uit het oog verloren bij een hoekschop en hij vlamde met een staalharde volley raak (0-3).

Twee minuten later konden de Gentse fans dan toch eens juichen toen Niangbo met een gekruist schot raak trof (1-3). De hoop laaide weer op en Gent kampeerde bijna voortdurend op de helft van de bezoekers, maar openingen vinden was erg moeilijk. Bij een tegenprik had Kaminski zelfs nog een schitterende reflex nodig om een schot van Fall over te tikken.

Met de inbreng van Chakvetadze en Mbayo gooide Thorup nog alle offensieve krachten in de strijd, maar het mocht allemaal niet baten. De kelk moest zelfs nog tot op de bodem leeg. Mohammadi incasseerde een tweede gele kaart en na handspel van Ngadeu kreeg Charleroi nog een tweede strafschop. Deze keer was het Rezaei die Kaminski vanop elf meter kansloos liet (1-4). Voor de Buffalo's was het even wennen, want sinds mei 2019 werd er niet meer verloren in de Ghelamco Arena.