Jupiler Pro League - Speeldag 3

Zondag 11-08-2019 - 20:00

R Excel Mouscron R Excel Mouscron 2 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Dat we met lege handen terugkeren is zuur"

Jess Thorup

Jess Thorup voorspelde voor de match geen makkelijke wedstrijd en kreeg gelijk. “Toch ben ik zeer ontgoocheld. We willen elke match winnen, dat we met lege handen terugkeren is dus zuur.”

Los van het resultaat was de coach echter wel tevreden over wat hij zag. “Over ons spel en gecreëerde kansen ben ik wel tevreden. Als we deze match 10 keer spelen, winnen we gegarandeerd 9 keer. Kaminski stond werkloos in de goal, hij heeft geen enkele redding moeten verrichten...”

Moeskroen, het is niet de favoriete tegenstander van de Buffalo’s “Ik ben het stilaan beu om tegen hen te spelen, het is mijn derde nederlaag tegen hen. Als we zo blijven spelen, zullen we echter nog veel punten rapen”, besloot de coach positief. (RG)

"Geen bal moeten pakken en toch twee doelpunten tegen krijgen, ongelooflijk ontgoochelend"

Thomas Kaminski

Amper kansen voor Moeskroen naar toch verliezen. Frustrerend, zo vond ook Thomas Kaminski. “Ik heb geen bal moeten pakken en toch twee doelpunten tegen krijgen, dat is ongelooflijk ontgoochelend.” Over het tweede doelpunt van Moeskroen: “Asare had hem kunnen controleren en moeten wegtrappen, inderdaad. Maar dat is niet gemakkelijk in zo’n situatie. Ik heb geroepen, maar goed, het is gebeurd. Al moeten we wel realistischer zijn in de verdediging. Af en toe een bal hard wegtrappen kan zeker geen kwaad.”

“We waren nochtans goed begonnen, want op Moeskroen is het nooit gemakkelijk. We hadden de match onder controle en dan is het jammer dat we dat niet konden omzetten in meer goals. Op een haar na was het zelfs 0-2 en dan wordt het een heel andere match. Zij komen twee keer opzetten en ze scoren. Dat we de match in handen hadden, daar moeten we ons toch wat aan optrekken.”

Bijna kon Kvilitaia de gelijkmaker opschrijven, maar de VAR dacht hier anders over. Met een voet op de lijn werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel. “Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik hoorde wel dat de afgekeurde 2-2 heel nipt was. Telde die goal, dan had je een hele andere slotfase gezien. Of Larnaca nog in de benen zat? Nee, dat niet. Zoiets zou ook niet mogen. Nu volgt er wel volle focus op de thuismatch van donderdag.” (TS)

"Doelpunten die te vermijden waren"

Vadis Odjidja

Ook kapitein Vadis Odjijda was aangeslagen na afloop van de match: “Vooral omdat het ongelukkige tegengoals waren, zo van die doelpunten die te vermijden waren. Het ging om een afgeweken bal en een foutje in de verdediging, erg spijtig. Dat waren zaken die zeker beter konden. Maar dat we de match onder controle hadden, dat heeft iedereen gezien.”

“In de tweede helft kregen we het wel moeilijker. Wat we ook deden, we geraakten er niet door. We moeten proberen om iets meer aanwezig te zijn in de 16 en de combinaties meer te zoeken. Dat is iets wat vanavond ontbrak. We gaan alleszins niet bij de pakken blijven zitten. Hiervoor is immers geen tijd.”

Donderdag al volgt het duel tegen AEK Larnaca. “Die wedstrijd kunnen we gebruiken om recht te zetten wat er vandaag fout liep en toe te voegen wat ontbrak.” (TS)

"Deze match hadden we nooit mogen verliezen"

Laurent Depoitre

Eerste basisplaats voor Laurent Depoitre en een eerste doelpunt. Al had Depoitre het toch liever anders gezien. “Deze match hadden we nooit mogen verliezen. De match hadden we volledig onder controle en na de 0-1 leek dat nog meer het geval te zijn. Maar dan kreeg Moeskroen twee kansen en daaruit scoorden ze dan. Terwijl we de match gewoon hadden moeten uitspelen. Het waren twee cadeau’s, die zij met plezier hebben uitgepakt. Maar daardoor keren wij wel met lege handen terug naar Gent.”

Toch deed scoren deugd, gaf Depoitre toe. “Het was al even geleden dat ik scoorde, dus nog eens juichen was leuk. Alleen spijtig dat we hierdoor geen drie punten pakken.” (TS)