• Joan Campins 44'
1
  • Laurent Depoitre 25'

Na de lastige trip naar het hete Cyprus voerde Thorup een aantal wijzigingen door in zijn basiself. Yaremchuk raakte niet tijdig fit, waardoor Depoitre voor het eerst aan de aftrap stond. Hij werd voorin gekoppeld aan Sylla en achter hen werd Bezus geposteerd. Ook Verstraete kreeg terug een basisplaats.

De partij trok zich geleidelijk aan op gang en Gent creëerde de eerste mogelijkheden. Een schot van Bezus week nog af en Vasic pakte een kopbal van Depoitre klemvast. Na 25 minuten had diezelfde Vasic echter geen kans toen Depoitre een strakke voorzet van Sylla netjes in de rechterhoek binnen kopte (0-1). Op het half uur werd de voorsprong ei zo na verdubbeld, maar een pegel van Bezus spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Pech dus voor de Buffalo's en even later was er nog meer tegenslag toen een afstandsschot van Boya afweek en zo in de linkerhoek voorbij Kaminski belandde (1-1). Twee minuten na de gelijkmaker zorgde Verstraete bijna voor een nieuwe voorsprong, maar hij stuitte nog op Vasic.

Een gelijkspel aan de rust leek het dus te worden, maar het draaide nog anders uit. Campins reageerde attenter dan Asare bij een voorzet en prikte gevat binnen (2-1). Een gevleide voorsprong voor Les Hurlus, maar wel eentje die de thuisploeg na rust vol vuur kon verdedigen. Gent zocht naar openingen, maar vond die nauwelijks.

Twintig minuten voor tijd was de ingevallen David wel erg dicht bij de gelijkmaker, doelman Vasic kon enkel toekijken hoe de kopbal van de jonge Canadees rakelings naast vloog. In het slotkwartier bediende diezelfde David de eveneens ingevallen Kvilitaia en die tikte binnen, maar na lang overleg keurde de VAR het doelpunt alsnog af wegens buitenspel.

Mouscron loerde op de counter, maar miste scherpte voorin om de wedstrijd te beslissen. Zo werd het een frustrerende avond voor Kaminski: nauwelijks werk op te knappen, maar toch twee keer kansloos geklopt. In de blessuretijd ontsnapte de thuisploeg nog aan de gelijkmaker toen Van Durmen op zijn eigen lat kopte. Het eindverdicht was hard: voor het derde seizoen op rij verlieten de Buffalo's Le Canonnier zonder punten.