Jupiler Pro League - Speeldag 4

Sunday 18-08-2019 - 20:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 0 KV Oostende KV Oostende

Kare Ingebrigtsen / Jess Thorup

“Ik vond dat we sterk speelden”

Louis Verstraete

"Tweede clean sheet zorgt voor vertrouwen”

Mikael Lustig

"Een heel belangrijke zege om de voeling met de top niet te verliezen"

Vadis Odjidja

Kapitein Vadis Odjidja zag zijn troepen een vierde thuiszege op rij boeken: “een heel belangrijke om de voeling met de top niet te verliezen. Al bij al ook verdiend zou ik zeggen”.

Voor rust was het eerst zwoegen voor de Buffalo’s. “Het was inderdaad een moeilijke, gesloten eerste helft, zoekend naar ruimtes. In de tweede helft was er meer ruimte en scoorden we snel. We hebben een paar variaties op corner en ik zag Jonathan plots vrij staan... Het was een makkelijke goal”, glimlachte hij.

Een zege in een overvolle kalender, het is niet evident. “Onze Europese match zat nog wat in de benen. Het is een grote opeenvolging van matchen en het begint veel te worden, maar daar doen we het voor”, sloot de middenvelder moe maar voldaan af. (RG)

"Ik blijf elke dag hard werken en het vertrouwen van de coach doet deugd"

Roman Yaremchuk

Roman Yaremchuk was met zijn zesde doelpunt in acht matchen opnieuw beslissend voor onze Buffalo’s: “We hebben een goeie wedstrijd gespeeld”, begon Yaremchuk. “Dit was een belangrijke overwinning maar we weten allemaal wat er nu volgt, de wedstrijd van donderdag tegen Rijeka. Ik ken ze een beetje en we mogen ze absoluut niet onderschatten. Ze zijn een hele sterke ploeg dus het zal niet gemakkelijk worden. Dus vanaf morgen wordt het volle focus op die match. Ons doel blijft om naar de groepsfase van de Europa League te gaan en om dat te halen, moeten we donderdag een goed resultaat halen.”

Net zoals de afgelopen wedstrijden was onze nummer 7 ook vandaag een belangrijke pion. “Ik blijf elke dag hard werken en ook het vertrouwen dat de coach in mij heeft, doet deugd.”

Ook was er lof voor zijn maatje Jonathan David: “I like this guy very much!”, lachte Yaremchuk. “Zijn passes zijn dodelijk voor de tegenpartij. Onze communicatie verloopt uitstekend, beter dan vorig jaar. De combinatie van onze kwaliteiten is een troef. Ik ben heel blij dat ik met hem kan samenspelen. Dit seizoen kan nog interessant worden als we zo blijven verder spelen.”

Volgens de Oekraïner was het belang van het eerste doelpunt niet te onderschatten: “We wisten dat Oostende zeer defensief ging spelen. Daarom geraakten we er in de eerste helft moeilijk door. Na dat eerste doelpunt wisten we dat we de wedstrijden snel moesten doodmaken met een tweede doelpunt en dat is gelukt. Op deze overwinning moeten we nu verder bouwen. Waardoor dat het nu beter loopt? Door de ervaring. Met spelers zoals Depoitre, Mohammadi en Lustig merk je dat het gesmeerder loopt. En je ziet dat dat zich overzet op de andere spelers. De sfeer is op en top!” (TS)