• Roman Yaremchuk 48'
  • Jonathan David 53'
KV Oostende
0

Voor de zevende wedstrijd in 21 dagen tijd voerde Thorup enkele wijzigingen door in zijn basiselftal. Kubo kwam in de plaats van Depoitre, Verstraete stond opnieuw aan de aftrap en op de linksachter kreeg Mohammadi de voorkeur op Asare, meteen de eerste basisplaats voor de Iraniër. Bij de bezoekers zat ex-Buffalo Renato Neto voor het eerst op de bank.

Oostende had met zes op negen een sterke competitiestart genomen en begon ook goed in de Ghelamco Arena. Niet dat het kansen regende, maar Skulason testte Kaminski toch een eerste keer met een gevaarlijke vrije trap. De beste Oostendse kans was voor de snelle Sakala, maar zijn knal werd gekeerd door Kaminski.

In het tweede kwart van de wedstrijd trokken de Buffalo's het laken meer en meer naar zich toe. Kubo kopte een voorzet van Odjidja voorlangs en Verstraete dook goed op voor doel bij een voorzet van David, maar hij devieerde jammerlijk tegen de paal. Geen doelpunten voor de rust, maar dat veranderde snel na de pauze. Al na drie minuten speelde Odjidja een korte hoekschop naar David, die van de ruimte profiteerde om Yaremchuk te bedienen en die schoof dankbaar binnen (1-0).

Gent duwde nu voluit door Dutoit hield Kubo van een snelle verdubbeling van de score. Twee minuten later kwam die er toch toen David een teruglegger van Mohammadi heerlijk strak in de rechterbovenhoek knalde (2-0). Oostende vond niet meteen de kracht om te reageren, tot Sakala plots hard uithaalde, maar de aansluitingstreffer stierf op de paal.

De Buffalo's domineerden de partij nu volledig en Dutoit had de nodige moeite om een knal van Kubo af te weren. De bedrijvige Lustig dook twee keer gevaarlijk op in de zestien, maar de eerste keer kon hij niet afdrukken en de tweede mogelijkheid schoot hij voorlangs. Met de voet van het gaspedaal hielden de Buffalo's de thuiszege en het clean sheet makkelijk vast.