Jupiler Pro League - Speeldag 9

Zaterdag 28-09-2019 - 20:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 0 KV Kortrijk KV Kortrijk
"In de tweede helft zag ik terug het voetbal dat we willen spelen"

Yves Vanderhaeghe / Jess Thorup

"Eind goed, al goed"

Vadis Odjidja

Vadis Odjidja stond zoals gewoonlijk de pers te woord: à l’aise. Een mindere eerste helft verandert daar niets aan. “We begonnen niet top en zo gaven we hen vertrouwen. Het vele balbezit mondde te weinig uit in kansen. Uiteindelijk winnen we, dus eind goed, al goed.”

Een vuist van de coach op tafel tijdens de rust zorgde daarvoor - iedereen wakker. “Toen werd er inderdaad gezegd waar het op stond. Eenmaal uit de kleedkamer was iedereen terug op post en zijn we over Kortrijk gegaan. Kwalitatief was het toon veel beter. Een geruststelling dat we elke match scoren? Daar knokken we vooral hard voor.” (RG)

"Wat het beste is voor mij, is het beste voor de club"

Jonathan David

Golden boy Jonathan David kreeg een vaderlijke tik op de schouders van Yves Vanderhaeghe - de coach onder wiens vleugels hij debuteerde. Zelfs hij leek ondanks een nederlaag trots op wat zijn ex-pupil momenteel tentoonspreidt. Weer een goal, met de titel van co-topschutter als cadeau. “Wat het beste is voor mij, is het beste voor de club”, klonk het filosofisch uit zijn jonge mond. “Ik leg mezelf niet teveel druk op om te scoren”.

Het was geen toeval dat de goal pas in de tweede helft viel. “Voor rust hadden we het nochtans moeilijk tegen een zeer goed gepositioneerd Kortrijk. Een gebrek aan frisheid was het niet, je hebt gewoon nu eenmaal van die matchen.”

Een sterke organisatie en uitbreken, de hand van Yves Vanderhaeghe. Gelukkig vond Gent na de rust wat openingen. “Het was toen veel beter. De keeper begon me te enerveren”, lachte de Canadees. “Ik bleef kalm en kon uiteindelijk toch scoren. Een assist van Vadis? Neen hoor, de bal viel gewoon goed, een assist zou ik het niet noemen”. (RG)