• Michael Ngadeu 58'
  • Jonathan David 86'
KV Kortrijk
0

Na de winst in de Croky Cup tegen Aalst keerde Jess Thorup grotendeels terug naar zijn type-elftal. Op Plastun, geopereerd na een neusbreuk, kon hij echter geen beroep doen, waardoor Bronn plaatsnam naast Ngadeu in de defensie. Bij Kortrijk stonden met Van Der Bruggen, Lepoint, Mboyo en Bruzzese maar liefst vier ex-Buffalo's aan de aftrap. Aan de zijlijn keerde Yves Vanderhaeghe voor het eerst terug in de Ghelamco Arena.

Kortrijk begon scherp aan de wedstrijd en kon al snel enkele hoekschoppen versieren, maar die leverden niets op. Aan de overzijde trachtten de Buffalo's de versterkte en compacte verdediging van de bezoekers te ontwrichten, maar dat bleek een lastige klus. Odjidja vond Depoitre wel eens met een vrije trap, maar hij kon de bal niet controleren. Door de defensieve standvastigheid van de Kerels kon Gent maar moeizaam zijn vloeiende aanvalsspel ontwikkelen.

Halfweg de eerste helft was de eerste echt grote kans voor Ngadeu, maar zijn kopbal werd nog knap gered door Bruzzese. De bezoekers prikten af en toe tegen, maar de Gentse verdedigers lieten zich niet verrassen. Kums kreeg nog een mooie opportuniteit met een vrije trap net buiten de zestien, maar die ging er een halve meter over.

Na de moeizame eerste helft kwamen de Buffalo's snediger uit de kleedkamer. De druk op de versterkte defensie van Kortrijk nam toe en de combinaties werden steeds beter gevonden. David was er al dicht bij op voorzet van Yaremchuk, maar Bruzzese pakte zijn intikker. Een paar minuten later had de doelman geen verhaal toen een hoekschop van Odjidja bij Ngadeu belandde en die trof van dichtbij raak (1-0).

Kortrijk kwam er in de tweede helft nauwelijks nog uit en Bruzzese hield de bezoekers nog een tijd lang in de wedstrijd. Schoten van Kums en Asare wist hij allebei nog te keren. Een kwartier voor tijd scoorde de ingevallen Kvilitaia wel op een doorgetikte bal van Yaremchuk, maar een onderzoek van meer dan twee minuten besliste de VAR dat hij buitenspel stond, alleszins een heel nipte situatie dus.

Gent had de partij wel onder controle, maar moest toch blijven opletten voor een dodelijke tegentreffer. De opluchting in de Ghelamco Arena was dan ook groot toen David in de 86ste minuut vrijgespeeld werd en Bruzzese geen kans liet in de linkerhoek (2-0). Daarmee kregen de Buffalo's zekerheid over hun negende opeenvolgende thuiszege van het seizoen.