Jupiler Pro League - Speeldag 19

Saturday 26-12-2020 - 18:30

KV Kortrijk KV Kortrijk 1 - 0 KAA Gent KAA Gent
"Tevreden over het spel, maar we gaan met nul punten naar huis"

Hein Vanhaezebrouck

Het gekke jaar 2020 werd jammer genoeg afgesloten met een nederlaag. Het was knokken in het Guldensporenstadion met tien tegen elf, maar de wedstrijd van de Buffalo’s mocht gezien worden, ondanks het puntenverlies vond Hein Vanhaezebrouck: “We zullen in 2021 op zoek moeten gaan naar bonuspunten in plaats van vandaag. Er zat meer in ondanks dat we onszelf in de voet schoten met die rode kaart. Ik vond dat we met tien man goed reageerden. Gedurende de hele wedstrijd stonden we goed en waren we zelfs gevaarlijk. Mijn jongens hebben zich tot de laatste minuut gesmeten. Het is bijna een klein mirakel dat we niet gescoord hebben. Maar soms zit het eens niet mee. De keeper van Kortrijk stond vaak goed gepositioneerd en toen dat niet het geval was zat het geluk mee. Jammer voor ons, maar ik ben als coach tevreden dat we nog een reeks kansen bij elkaar speelden met een man minder. Spijtig voor het team dat er dan geen enkele resulteerde in een goal. Kort samengevat: ik ben tevreden over het spel, maar we gaan met nul punten naar huis.”

“Over die rode kaart kan ik kort zijn. Het is een reactie, maar daar moet een spits als Yaremchuk mee om kunnen. Hij reageerde er fout op. De ref kwam me nadien nog zeggen dat het een slag in het gezicht was, maar dat klopt niet, het was een duw. Hoedanook, Roman moet dat daar niet doen. Yaremchuk verontschuldigde zich na affluiten in de kleedkamer. Hij sprak de groep toe en bood zijn verontschuldigingen aan. Hij gaf aan dat hij er enorm mee inzat en de ploeg in de steek liet. Ik apprecieer dat maar het heeft pas waarde als hij er in de toekomst lessen uit trekt. Als speler moet je er mee om kunnen dat er van alles gezegd zal worden om jou uit balans te halen. Laat het een les zijn voor de hele groep.”

"Die fase met Roman is een leerrijk moment voor ons allemaal"

Alessio Castro-Montes

De rode kaart van Roman Yaremchuk werd het gespreksonderwerp op de persconferentie. Alessio Castro-Montes getuigde hoe Yaremchuk na afloop zijn excuses aanbood: “Na de match sprak Roman de groep toe en bood hij zijn excuses aan. De trainer zei dat er veel spelers nog in die situatie zullen komen en dat we er lessen uit moeten trekken als groep. Die fase is een leerrijk moment voor ons allemaal en hopelijk trekt ook Roman hier lessen uit. Hij is al heel belangrijk geweest voor de ploeg, alleen vandaag liet hij een steek vallen.”

Wat als die rode kaart niet viel? “Moeilijk om te voorspellen wat we met elf man gedaan hadden. Ik denk zelfs dat we met tien hadden kunnen winnen als we onze kansen afwerkten. Maar voor hetzelfde geld is het met elf tegen elf een heel ander spelbeeld en verlies je met 3-0. Na de rust probeerden we het beste van de situatie te maken. Ik vatte zelfs post centraal in het middenveld. Waarom? Voor mij was het ook een verrassing maar de trainer wou meer loopvermogen en drang naar voren op het middenveld. Op de bank beschikten we niet over het juiste type en werd ik dus naar het midden geschoven. Het was eens iets anders."

"Ik miste twee grote kansen die eigenlijk altijd binnen moesten zijn"

Osman Bukari

Osman Bukari had in de tweede helft dé kans(en) op de gelijkmaker maar besloot tweemaal over: “Ik miste twee grote kansen die eigenlijk altijd binnen moesten zijn. Maar ik wil er ook niet té lang bij blijven stilstaan. Er is jammer genoeg niets meer aan te veranderen. Ik zou me eerder willen focussen op de volgende wedstrijden. Maar eerst volgt er die korte winterstop.”

“Uiteraard - door het coronavirus - kan ik niet naar huis bij mijn familie gaan. Ik moet dus in België blijven. Wat ik dan zal doen? Misschien een vriend uitnodigen maar meer kan ik niet doen door de huidige maatregelen. Natuurlijk is het voor mij, als jonge speler, moeilijk om zo ver weg te zijn van mijn familie. Ook mijn vriendin heb ik al een jaar niet meer gezien. Ik hoop dat ik ze snel kan terugzien”, eindigde Bukari.