KV Kortrijk
1
  • Faïz Selemani 49'
0

Voor de laatste wedstrijd van 2020, een uitwedstrijd op het veld van KV Kortrijk, kon Vanhaezebrouck geen beroep doen op zijn geblesseerde aanvoerder Odjidja. Ook Kums moest afhaken door ziekte, waardoor de aanvoerdersband uiteindelijk bij Ngadeu belandde. Owusu en Bezus namen de vrijgekomen plaatsen in op het middenveld. Achterin en voorin hield Vanhaezebrouck vast aan de vertrouwde namen die in de vorige wedstrijden de volle buit pakten.

De beginminuten waren voor de thuisploeg en met een miraculeuze reflex voorkwam Bolat dat een bal ongelukkig via Fortuna in eigen doel belandde. Beide teams hadden moeite om hun draai te vinden op het moeilijk bespeelbare veld, maar halfweg de eerste helft kreeg de wedstrijd een onverwachte wending. Yaremchuk duwde Golubovic tegen de grond, scheidsrechter Smet had het niet gezien, maar haalde op aangeven van de VAR alsnog de rode kaart boven.

Het was voor Kortrijk niet het signaal om de offensieve kaart te trekken. Integendeel, de beste kans in de eerste helft was zelfs voor Bukari, maar Ilic tikte die bal nog net over. Vroeg na rust liet de thuisploeg zich dan toch eens aanvallend opmerken en dat leverde meteen op. Selemani kon oprukken vanuit het middenveld en schoot raak in de rechterhoek (1-0). Even later voorkwam Bolat erger met een goede redding op een poging van Dewaele en de afgeweken rebound van Makarenko viel op de lat.

Met een mannetje meer kreeg Kortrijk echter geen vrijgeleide naar de zege. De Buffalo's beten stevig van zich af en Mohammadi was dicht bij de gelijkmaker, maar Ilic tikte de knal tegen de lat en zag vervolgens hoe Bukari de rebound nog over kopte. Vanhaezebrouck zette alles op alles met de offensieve inbreng van Depoitre en Kleindienst en dat leverde nog kansen op.

De bal wilde er echter niet in, want Bukari schoot over en Ilic stopte een kopbal van Bezus en de ultieme kans van Depoitre. Kortrijk mocht zich gelukkig prijzen met de drie punten, terwijl er voor de Buffalo's veel meer in zat, ondanks de numerieke minderheid.