Jupiler Pro League - Speeldag 25

Thursday 21-01-2021 - 21:00

KRC Genk KRC Genk 1 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Er moet meer intentie en kwaliteit zitten in onze voorzetten

Hein Vanhaezebrouck

De verplaatsing naar Limburg leverde een punt op. Coach Hein Vanhaezebrouck bleef met een dubbel gevoel achter: “We kwamen naar hier, naar de tweede in de stand met de bedoeling iets te halen. Je weet dat het geen evidentie wordt, maar het is haalbaar. Alleen startten we zwak. We begingen een onnodige fout en het tegendoelpunt kondigde zich aan. Maar goed, we reageerden nadien goed met Yaremchuk die foutief werd neergehaald voor de zestien. De rode kaart volgde en we werkten de eerste helft uiteindelijk af zoals het moest tegen tien man: met balbezit, druk naar voren en druk op Genk bij balverlies."

“De tweede helft verwachtte je meer van hetzelfde maar we kwamen slap uit de kleedkamer. Dat mag niet meer gebeuren en neem ik als coach voor mijn rekening. Genk startte gewoon beter. Uiteindelijk namen we het spel wel gaandeweg over maar in de tussentijd speelde de tegenpartij wel enkele kansen bij elkaar. We gaven nog een penalty weg, maar zetten die gelukkig recht. We wisselden noodgedwongen enkele belangrijke spelers als Kums en Ngadeu. De organisatie viel wat weg en defensief werd het moeilijker. Met de inbreng van Niangbo creëerden we nog wat gevaar, maar al bij al moeten we blij zijn met een punt, hoe raar het ook klinkt tegen tien. Deze wedstrijd was vooral een bevestiging van wat we de voorbije weken gezien hebben: dominant voetbal, maar we doen er voorlopig te weinig mee."

Tot slot had Vanhaezebrouck lof voor Roman Yaremchuk: “Hij kan terugblikken op een goede match. Hij lag aan de basis van de rode kaart en scoorde. Zijn doelpunt was van Ibrahimovic niveau. Hoe hij die bal devieerde naar de tweede paal is bijzonder, maar het was ook de enige goede voorzet die we hebben getrapt. Hier moeten we aan werken. Er moet meer intentie en kwaliteit zitten in die voorzetten.”

"Als je zo’n 80 minuten tegen tien man speelt, moet dit gewoonweg beter"

Roman Yaremchuk

Doelpuntenmaker Roman Yaremchuk zorgde voor de aansluitingstreffer vlak voor rust. Na afloop van de match oogde hij begrijpelijk teleurgesteld: “Uiteraard zijn we ontgoocheld dat we hier niet konden winnen. Het gevoel na de match is moeilijk te beschrijven. Als je zo’n 80 minuten tegen tien man speelt, moet dit gewoonweg beter. Scoren is de laatste tijd een beetje een probleem. Vandaag maakten we de 1-1 ook uit onze enige echte goeie kans. Het was inderdaad leuk dat ik de gelijkmaker kon binnenkoppen, maar een makkelijke wedstrijd was het allerminst.”

De gelijkmaker was een rake kopbal à la Ibrahimovic en meteen het 50ste doelpunt van Yaremchuk voor de Buffalo’s: “Is dat zo? Ik tel ze eerlijk gezegd niet. Scoren is mijn job, dat is wat een aanvaller moet doen. Of dit mijn mooiste kopbaldoelpunt is? Toch wel één van de mooiste, ja.”