• Paul Onuachu 7'
1
  • Roman Yaremchuk 45'

Op donderdag trokken de Buffalo's naar de Genkse Luminus Arena. Odjidja was nog niet inzetbaar door zijn blessure, waardoor Vanhaezebrouck opnieuw opteerde voor het trio Marreh - Dorsch - Kums op het middenveld. Mohammadi keerde terug in de basis, Depoitre startte op de bank.

De Buffalo's begonnen met offensieve intenties aan de partij, maar de eerste bal tussen de palen van de thuisploeg was meteen raak. Onuachu zette zijn status als topschutter in de verf door een vrije trap van Bongonda tegen de netten te koppen (1-0). Enkele minuten later snelde Yaremchuk op doel af, maar werd aangetikt door Cuesta. Laforge trok eerst geel, maar na het bekijken van de beelden werd dat alsnog rood. Nog voor het einde van het openingskwartier stond de thuisploeg met tien man.

Genk verdedigde de voorsprong met hand en tand en aanvankelijk kon Gent enkel dreigen via vrije trappen van Kums en Castro-Montes, maar die waren te hoog gericht. Naar het einde van de eerste helft nam de dreiging toe, maar Vukovic tikte een afstandsschot van Fortuna nog uit de rechterhoek. Op slag van rust was het dan toch raak. Kums trapte een puntgave voorzet op het hoofd van Yaremchuk en die verlengde perfect in de verste hoek (1-1).

Erop en erover in de tweede helft zou je dan denken, maar de thuisploeg kwam vinniger uit de kleedkamer. Een eerste waarschuwing volgde via een trap van Thorstvedt, die door een bos van spelers de paal trof. Halfweg de tweede helft ging de bal zelfs op de stip nadat Bolat de doorgebroken Ito aantikte. Hij herstelde zijn foutje echter meteen door de elfmeter van Bongonda te stoppen.

Depoitre en Niangbo werden nog in de strijd gegooid om de winnende treffer af te dwingen, maar beiden kopten ze een kans over, terwijl Niangbo ook nog een schot gestopt zag door Vukovic. De thuisploeg bleef overeind en Gent moest zich tevreden stellen met een puntje.