Jupiler Pro League - Speeldag 26

Monday 15-02-2021 - 20:45

KAA Gent KAA Gent 4 - 0 R Excel Mouscron R Excel Mouscron

Hein Vanhaezebrouck

"Iemand als Vadis in de ploeg hebben, daar kan je als spits enkel maar tevreden mee zijn"

Roman Yaremchuk

De man van de match was overduidelijk Roman Yaremchuk. Met drie goals en een assist voor Tissoudali was hij onbespeelbaar voor de defensie van Mouscron. “Huge win!”, glimlachte Yaremchuk. “Elk doelpunt is belangrijk voor mij. Als spits wil je vertrouwen en dat krijg je door te scoren. Dat is ook mijn job en daarom ben ik hier. Het hele team rekent op mij.”

Twee van zijn drie doelpunten vielen op aangeven van Vadis Odjidja. Vadis is back! “Daar ben ik heel blij om. Hij is de belangrijkste schakel van de club, een speler die offensief denkt. Iemand als Vadis in de ploeg hebben, daar kan je als spits enkel maar tevreden mee zijn. Hij is een legende van deze club, dat is een feit. Maar ook de samenwerking met Bezus, Niangbo, Tissoudali, enzovoort loopt gesmeerd. Met Tissoudali heb ik een gelijkaardig gevoel als met Jonathan David en Laurent Depoitre vorig seizoen. En dat gevoel zal enkel maar groeien.”

Het is al de tweede hattrick van Yaremchuk dit seizoen. “Ik wil elk seizoen beter doen. Het EK komt eraan en dat is een heel belangrijke competitie waar ik enorm naar uitkijk.” Nu volgt het cruciale duel op KV Mechelen: “Zij zitten in een goeie flow. Waar we kunnen eindigen? Daar wil ik nog niet naar kijken. We willen nu match per match bekijken en daarna zien we wel. Maar we gaan wel vooruit, maken progressie en daar mogen we - gezien onze situatie - heel blij mee zijn.”

"Mooi om te zien dat het beter draait"

Elisha Owusu

Het was de eerste basisplaats van dit jaar voor Elisha Owusu. “Het is voor mij geen gemakkelijke situatie om vaak op de bank te zitten. Maar ik blijf hard werken.” En dat hebben we gezien vandaag! De nog altijd maar 23-jarige middenvelder speelde een meer dan puike partij. “Ik had er zin in, da’s waar. Je hebt de echte Elisha kunnen zien. Ik wilde het team zo goed mogelijk helpen en dat is gelukt vandaag. Ik voelde me goed en het deed ook deugd om het vertrouwen van de coach en de club te krijgen. Ik heb nood aan speelminuten en ik blijf hard werken om terug op mijn top te raken qua fysiek.”

Want ook Owusu werd besmet met het Coronavirus. “Ik heb er lang van moeten herstellen. Ik was fysiek echt niet goed, ik was snel moe. En daar kwam dan nog eens mijn blessure bij. Maar het was uiteindelijk een leerrijke periode als jonge speler. Ik blijf positief, ik geloof in God en verder komen we er wel.”

Tot slot had Owusu het ook nog over de connectie Odjidja - Yaremchuk - Tissoudali: “Het is inderdaad een sterke combinatie. Het is echt een wereld van verschil met Vadis erbij. We mogen dan nog veel offensieve spelers hebben, je moet ze ook kunnen bereiken. Het is mooi om te zien dat het beter draait (glimlacht).”