• Tarik Tissoudali 70'
R Excel Mouscron
0

De Buffalo's sloten speeldag 26 af op maandagavond. Vanhaezebrouck had nog steeds een stevig waslijstje geblesseerden: Ngadeu, Plastun, Marreh, Chakvetadze en Depoitre waren maar enkele van de namen die ontbraken. Daarbovenop zat Dorsch ook nog een schorsingsdag uit. Owusu vormde met Kums en Bezus het hart van het middenveld, terwijl voorin Tissoudali gespaard werd ten voordele van Niangbo. Op links kreeg Mohammadi de voorkeur op Fortuna.

Al in de tweede minuut zorgde Yaremchuk bijna voor een vroege voorsprnog, maar zijn stifter belandde net op het dak van het doel. Ook een doorgekopte vrije trap belandde net buiten het doelkader. Iets voor het half uur was het dan toch raak. Castro-Montes vond Yaremchuk in de zestien en die schoot onhoudbaar in de linkerhoek binnen (1-0). Twee minuten later verdubbelde Bezus bijna de voorsprong na een dribbel, maar Koffi ging goed plat.

De bezoekers hadden het moeilijk en Koffi was opnieuw bij de pinken toen Yaremchuk op hem afstormde. Een minuutje later botste een hoekschop van Kums door tot op de binnenkant van de paal, waarna Koffi de bal op de lijn te pakken kreeg. Ook de tweede helft begon voorspoedig voor de Buffalo's. In de eerste twee minuten na rust tikte Koffi een schot van Yaremchuk in het zijnet en vergaten drie Buffalo's om een strakke lage hoekschop van Kums binnen te tikken.

De Buffalo's slaagden er keer op keer in om met snedige passen de diepte te vinden in de rug van de defensie. Op die manier werd Niangbo twee keer voor doel gezet, maar eerst schoot hij op Koffi en even later had de doelman een geweldige reflex in huis op de knal van Niangbo.

Gent had de zege toen al lang binnen moeten hebben, maar met de krappe voorsprong bleef het opletten achterin. Tabekou werd zelfs eens schuin voor doel gezet, maar Bolat deed niet onder voor zijn collega aan de overzijde en greep goed in. Halfweg de tweede helft moest Mouscron zich finaal toch gewonnen geven. Yaremchuk werd een zoveelste keer vrijgespeeld en hij zette perfect voor naar invaller Tissoudali, die eenvoudig kon afwerken (2-0).

Het hek was nu helemaal van de dam en in de slotfase werd de voorsprong nog verder uitgediept. Na een geweldig uitgepeelde aanval legde Odjidja de bal panklaar voor Yaremchuk, die zijn tweede van de avond tegen de netten schoot (3-0). In de blessuretijd gooide Odjidja nog een hoekschop voor doel, Yaremchuk stond op de juiste plaats en vervolledigde zijn hattrick met een rake kopbal (4-0). De vlotte zege leverde Gent drie broodnodige punten op.