Jupiler Pro League - Speeldag 30

Zondag 10-01-2021 - 16:00

K Beerschot VA K Beerschot VA 1 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Een overwinning zat er zeker in"

Hein Vanhaezebrouck

Een 1-1 gelijkspel op het veld van Beerschot, maar toch zat er meer in. Dat vond ook coach Hein Vanhaezebrouck: “Nu gaan we met 1 op 6 naar huis, dat konden en hadden er meer moeten zijn. Op Kortrijk zat er meer in en ook vandaag had een overwinning gekund. Maar goed, dat is voetbal. Hier was het voor doel, net zoals tegen Kortrijk, net niet. Zij misten natuurlijk ook wel een penalty, maar oa. Bukari kreeg ook nog een vrij grote kans op de voorsprong. Maar we moeten toch voor meer gevaar kunnen zorgen. Al bij al ben ik dus wel tevreden over het gebrachte spel. De positieve zaken moeten we meenemen naar volgende week.”

“Je moet ook een beetje geluk hebben. Uiteraard moeten we in heel wat zaken verbeteren en daar gaan we werk van maken. Maar op termijn komt dat wel in orde. Ons doel nu? Dat is Play-Off 2 halen. Om hoger te mikken is het momenteel te vroeg, zeker als je punten laat liggen waar er eigenlijk meer mogelijk is. Het zal alleszins een helse strijd zijn om dit te verwezenlijken.”

Tot slot was de coach vol lof over de prestatie van Sulayman Marreh. Hij stond sinds 8 november 2020 nog eens in de basis: “Ik ben heel tevreden, want hij was meteen beslissend. Sulayman speelt simpel, maar vooruit en dat is wat we nodig hebben. Hij heeft ook zijn gestalte mee en dus dat zorgt voor heel wat duelkracht. Bij zijn invalbeurt tegen Kortrijk lukte het ook al aardig. We mogen ook niet vergeten dat hij geen gemakkelijke periode achter de rug heeft, want hij werd zwaar geveld door het coronavirus.”

"Mijn doel bij die penaltyfase? Simpel, de bal pakken."

Sinan Bolat

“Mijn doel bij die penaltyfase? Simpel, de bal pakken. En dat is me gelukt. Als keeper is het altijd wat gokken naar waar de speler zal trappen. Je bestudeert op voorhand wel zijn traptechniek maar op het moment zelf blijft het gokken. Vandaag gokte ik gelukkig juist. Raphael Holzhauser is een specialist. Hij heeft maar 6 penalty’s gemist op 36. Blij dat ik de zevende stop. Zo hielp ik mijn ploeg om in de wedstrijd te blijven.”

"Jammer dat de laatste pass niet altijd goed zat, maar we mogen best trots zijn op het getoonde spel"

Niklas Dorsch

Niklas Dorsch heerste over het middenveld op het Kiel. Was dit een van jouw beste matchen tot nu toe Niklas? "Alvast niet mijn slechtste (lacht). Ik probeerde mijn verantwoordelijkheid te nemen op het middenveld, want het is een belangrijke positie voor het hele team, maar ik moet zeggen dat het een goede match was van zowel Marreh, Kums als mezelf. En dat kan je gerust doortrekken naar de hele ploeg. Als je het merendeel van de kansen en 73,7% procent balbezit hebt, wil dat toch wat zeggen. We willen voetballen met de nodige controle en druk naar voren en dat hebben we vandaag laten zien. Jammer dat de laatste pass niet altijd goed zat. Dat moet nog beter met oog op volgende wedstrijden, maar we mogen best trots zijn op het getoonde spel.”