1
  • Ismaila Coulibaly 23'
1
  • Sven Kums 42'

Na een korte winterstop hervatte Gent de competitie op het veld van Beerschot. Odjidja was nog niet voldoende hersteld van zijn blessure en ontbrak dus op het scheidsrechtersblad. Ook Yaremchuk was er niet bij, hij zat een schorsingsdag uit. Daardoor kwam Depoitre aan de aftrap, terwijl Marreh Dorsch en Kums vergezelde op het middenveld.

Gent zette meteen hoge druk en daar had de thuisploeg het knap lastig mee. Toch was de eerste mogelijkheid er eentje voor Beerschot, maar Bolat was attent en haalde de bal uit de voeten van Sanyan. In de daaropvolgende fase ging Fortuna echter in de fout op Holzhauser, waardoor scheidsrechter Visser naar de stip wees. Holzhauser nam zelf ook de elfmeter, maar Bolat haalde die met een knappe reflex uit de rechterhoek.

Het overwicht van de Buffalo's vertaalde zich in meer dan 70% balbezit, maar de Beerschot-defensie gaf nauwelijks iets weg. Bij een schaarse tegenaanval gleed Hanche-Olsen ongelukkig weg, waardoor Coulibaly de aflegger van zijn ploegmaat eenvoudig kon binnen tikken (1-0). Op het half uur zette Bukari Depoitre op weg naar de gelijkmaker, maar hij besloot op Vanhamel.

In het derde kwartier kwamen de kansen er wel, maar Vanhamel ranselde gevaarlijke schoten van Kums en Dorsch nog uit zijn doel. Toen Dorsch nogmaals een raket afvuurde, blokte Frans het schot met de arm en na het zien van de VAR-beelden legde Visser de bal op de stip. Kums zette Vanhamel op het verkeerde been en schoot centraal de gelijkmaker binnen (1-1).

Ook na de rust eisten de Buffalo's het leeuwendeel van het balbezit op en Mohammadi was dicht bij een doelpunt met een geweldig afstandsschot, maar Vanhamel redde de meubelen. Halfweg de tweede helft was Bukari er tweemaal dicht bij. Eerst schoot hij uit een scherpe hoek op Vanhamel, een minuutje later scoorde hij wel, maar zijn binnentikker werd nog afgekeurd voor nipt buitenspel.

Een hele resem Gentse hoekschoppen leverde niets op en Ngadeu kopte over. Beerchot pompte om niet te verzuipen, Vanhaezebrouck gooide met Kleindienst en Niangbo nog twee aanvallende troeven op tafel, maar de bevrijdende treffer viel niet meer. Er zat meer in voor de Buffalo's, die echter tevreden moesten zijn met een punt.