Jupiler Pro League - Speeldag 32

Zondag 04-04-2021 - 18:15

R Standard de Liège R Standard de Liège 2 - 1 KAA Gent KAA Gent
"We creëerden wel kansen, maar de efficiëntie was er niet"

Hein Vanhaezebrouck

De eerste helft met een gretige bezoekende ploeg legde de match niet in een definitieve plooi. Dat zag ook Hein Vanhaezebrouck: “De eerste helft startte goed. We waren gevaarlijk en dwongen twee penalty’s af. Nadien volgden er nog enkele goeie kansen. Het eerste kwartier van de tweede helft was misschien nog wel het beste qua kansen. Maar daar wrong het schoentje vandaag. We creëerden wel kansen maar de efficiëntie was er niet. En dat stelt me als coach teleur. Het team dat startte had nochtans de maturiteit om omschakelingen in doelpunten op te zetten, maar dat bleef uit. We hadden dus zeker kunnen winnen.”

“Het getoonde niveau is iets anders. Punten pakken was het belangrijkste, hoe maakte niet uit. Maar zelfs dat hebben we na gelaten. In het begin van die tweede helft hebben we alleszins genoeg mogelijkheden gehad om onze voorsprong uit te breiden. Maar goed, proficiat aan Standard. Zij toonden gretigheid en bleven doorduwen. En uiteindelijk heeft dat geloond. En nu? Standard staat voor ons en zij hebben nog een bekerfinale. Voor ons daarentegen wordt het een heel moeilijk verhaal. Zoveel is duidelijk.”

"We lieten het volledig liggen in de tweede helft"

Alessio Castro-Montes

Het begon goed voor de Buffalo’s, al keerde de sfeer snel in de tweede helft. Alessio Castro-Montes zag waar het fout liep: “Zoals vaker lieten we het volledig liggen in de tweede helft. We deden alles fout. Voetballen lieten we uit en we zakten in. Logisch dat je dan het deksel op de neus krijgt. Niet te vergeten dat we kansen genoeg hadden, maar die moet je gewoon omzetten.”

“Ook ik met die penalty. Opnieuw in twee tijden. Ik trap hem natuurlijk liever in een tijd binnen, maar hij zat en dat telde. Er was ook wel geluk mee gemoeid, maar ik denk dat de volgende voor iemand anders wordt. We trainden er nog niet extra op maar ik denk dat het volgende week wel eens op de agenda komt. Wat rest er ons nu? Alles geven in de laatste twee wedstrijden, al is het maar voor onszelf.”