Jupiler Pro League - Speeldag 32

Zondag 04-04-2021 - 18:15

R Standard de Liège R Standard de Liège 2 - 1 KAA Gent KAA Gent

Na de interlandbreak zette Gent de eindsprint van de reguliere competitie in met een verplaatsing naar Standard, dat ook nog volop knokte voor een plekje in de Play-offs. Ngadeu en Odjidja waren fit genoeg om te starten en voorin werd Yaremchuk opnieuw gekoppeld aan Depoitre. Op links kreeg Fortuna de voorkeur.

De eerste kansjes waren voor Depoitre en Yaremchuk, maar de grootste was na een kwartier wel voor Lestienne, maar die zag zijn schot via Bolat op de paal belanden. Ook aan de overzijde stond het doelkader in de weg bij een geweldig afstandsschot van Kums. Tien minuten voor rust volgde een uitgelezen kans na een strafschopfout van Sissako op Fortuna, maar Bodart stopte de elfmeter van Yaremchuk.

Drie minuten later gleed Bodart Fortuna onderuit, scheidsrechter Laforge deed aanvankelijk niks, maar werd vervolgens door de VAR naar de beelden geroepen. Het deed hem terugkeren op zijn beslissing, Gent kreeg alsnog een herkansing vanop de stip. Deze keer nam Castro-Montes plaats achter de bal, Bodart wist ook deze te stoppen, maar kende geen verhaal meer tegen de rebound van Castro-Montes (0-1).

Zo kon Gent met een mooie uitgangspositie aan de tweede helft beginnen. Daarin namen de ROuches meer risico's, waardoor er ruimte viel voor scherpe tegenaanvallen. Die kwamen er ook, maar de afwerking bleef uit. Owusu knalde over, Depoitre trapte naast. Ook op een voorzet van Fortuna was Depoitre op de juiste plek, maar opnieuw miste hij het doelkader. Ook Yaremchuk kwam nog in een kansrijke positie, maar miste eveneens.

Standard rook zijn kans en sloeg halfweg de tweede helft genadeloos toe. Muleka was er als de kippen bij om een lage voorzet van Siquet ineens binnen te trappen (1-1). De ingevallen Carcela deed de wedstrijd een kwartier voor tijd helemaal kantelen. Met een millimeterpass zette hij Balikwisha voor doel en die kreeg de bal voorbij Bolat (2-1). 

Met de moed der wanhoop probeerden de Buffalo's nog een slotoffensief op te zetten, maar het was uiteindelijk nog Bolat die twee counters van Muleka en Amallah onschadelijk moest maken. Zo werd het een erg zure aftocht voor de Buffalo's, die de voorsprong niet konden vasthouden en Standard over hen zagen springen in het klassement.