Jupiler Pro League - Speeldag 9

Zaterdag 17-10-2020 - 16:15

Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV 5 - 2 KAA Gent KAA Gent
"De vermijdbare tegendoelpunten sprongen erbovenuit"

Wim De Decker

Wim De Decker had zich de heropstart na de interlandbreak heel anders ingebeeld: “Waar te beginnen? Deze nederlaag is enorm zuur. De vermijdbare tegendoelpunten sprongen erbovenuit. We misten agressiviteit in onze duels en lieten de tegenstander te gemakkelijk dreigen. Nochtans creëerden we kansen, maar die gingen er niet in. Dat stoort me niet direct, want die doelpunten volgen. Wat me wel stoorde zijn die tegendoelpunten.”

“Het is niet telkens door de kwaliteit van de tegenstander. Soms geven we ze in cadeauverpakking weg. We werken al weken op het defensieve aspect. Het is duidelijk dat dat nog harder moet. Het is zaak om het juiste evenwicht te vinden nu. Tegen sommige basisprincipes van het verdedigen wordt gezondigd. Je hebt twee kanten aan verdedigen: het intrinsieke en het mentale. Het mentale neemt nu de bovenhand. Ik weet dat we op de goede weg zijn, maar dat heeft nu een flinke knauw gekregen. Keihard werken, dat is wat we nu kunnen doen.”

"Het moet een pak beter"

Andreas Hanche-Olsen

Scoren in je debuutmatch, daar droomt elke speler van, maar Andreas Hanche-Olsen had liever de zege mee naar huis genomen: “We kenden een moeilijke start, maar al snel stond de gelijkmaker op het scorebord. Toen kon alles nog, maar als je op het einde van de rit vijf tegendoelpunten slikt, moet je niet te luid spreken. Ik ben hier nog niet lang maar dit is KAA Gent onwaardig. Ergens zelfs beschamend.”

“Ik had het gevoel dat we in de belangrijke zones niet geconcentreerd genoeg waren. Als je ziet dat twee tegendoelpunten uit hoekschop komen, wil dat toch wat zeggen. Naast de concentratie was de intensiteit ook niet op niveau. De conclusie is duidelijk: het moet een pak beter, want hier kunnen we niet tevreden mee zijn.”

"Vijf tegendoelpunten, dat is schandalig"

Sven Kums

Sven Kums hoopte na Beerschot op hetzelfde elan door te gaan, maar dat zat er niet in: “Dezelfde fouten van in het begin van het seizoen zagen we terug. Vijf tegendoelpunten (zucht) dat is schandalig. Vroeg achterkomen, het lijkt wel het verhaal van ons seizoen. Dat kan je nog goedmaken, maar vijf doelpunten slikken is teveel van het goede. Het heeft zeker niet alleen met onze defensie te maken. Heel de ploeg is verantwoordelijk voor deze zure nederlaag.”

“We herpakten ons wel na de 0-1. We scoorden en voetbalden nadien nog heel wat kansen bijeen. De ruimte was er ook, maar zij scoorden bijna uit elke mogelijkheid die er was. Dit zou niet mogen, want tijdens de week wordt er veel gehamerd op defensieve elementen. Maar hoe komt het dat we zo gemakkelijk doelpunten binnenkrijgen? Dat is natuurlijk de vraag. Het heeft volgens mij ergens met scherpte te maken. Twee doelpunten uit hoekschop, daar moet je gewoon beter op je man staan. Bij elk tegendoelpunt lijkt de twijfel er nu in te sluipen. Dit moeten we aanpakken, want zo kan het niet verder.”