Jupiler Pro League - Speeldag 9

Zaterdag 17-10-2020 - 16:15

Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV 5 - 2 KAA Gent KAA Gent

Na de interlandbreak hernamen de Buffalo's de competitie op het veld van Cercle Brugge. De Decker had te kampen met een hele resem afwezigen. Odjidja, Owusu, Chakvetadze, Ngadeu, Arslanagic en De Bruyn waren allemaal niet inzetbaar. Nieuwkomer Hanche-Olsen mocht zo direct in de basis starten naast Plastun. Na zijn goeie prestatie tegen Beerschot stond Marreh opnieuw aan de aftrap, bijgestaan door Kums. Voorin werden Yaremchuk en Depoitre geflankeerd door Bukari en Niangbo.

Cercle nam de beste start en werd na amper vier minuten al meteen beloond. Hazard vond de inlopende Kanouté en die schoot droog in de linkerhoek binnen (1-0). Gent herpakte zich na die valse start en Bukari schoot maar net naast, terwijl Niangbo Didillon op zijn weg vond. Na een kwartier hingen de bordjes weer gelijk door een rake kopbal van debutant Hanche-Olsen (1-1).

De Buffalo's hadden licht overwicht en Niangbo schoot twee keer binnen het doelkader, maar Didillon liet zich niet verrassen. Gent schoot zichzelf echter in de voet met een strafschopfout en Hotic mikte die feilloos voorbij Bolat, die nochtans de goeie hoek had gekozen (2-1). Gent probeerde de bordjes nog voor rust terug gelijk te hangen en Yaremchuk was daar drie keer dicht bij. Twee keer mikte hij echter net buiten het doelkader en toen dat wel lukte, bracht Didillon redding.

Veel werk had Bolat niet op te knappen, maar Cercle bleef ook na rust dodelijk efficiënt. Toen Bolat een schot van Hoggas keerde, was Ugbo er als de kippen bij om de rebound binnen te knallen (3-1). Vijf minuten later werd het toch terug spannend toen Bukari werd neergehaald in de zestien en Yaremchuk de elfmeter hard in de linkerhoek trapte (3-2).

De Gentse hoop was terug aangewakkerd en de Buffalo's leken Cercle terug te kunnen dringen, maar efficiëntie bleef de sleutelfactor. Net nadat Depoitre een aflegger van Castro-Montes over trapte, kreeg Ugbo bij een hoekschop de bal voor de voeten en opnieuw was het raak (4-2). De kelk werd helemaal tot de bodem geledigd, want Marcelin kopte de vijfde van Cercle voorbij een verbouwereerde Bolat (5-2).