Jupiler Pro League - Speeldag 1

Sunday 25-07-2021 - 21:00

K Sint Truidense VV K Sint Truidense VV 2 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Een debuut dat ik graag anders zag eindigen"

Joseph Okumu

Heel wat nieuwelingen kwamen afgelopen donderdag in actie in de Conference League. Voor Joseph Okumu was het wachten tot speeldag 1 van de competitie. "Een debuut dat ik graag anders zag eindigen", zei de Keniaan. “We begonnen nochtans goed maar gingen te gemakkelijk in de fout bij het eerste tegendoelpunt. In de tweede helft trokken we de partij naar ons toe, maar waren we niet instaat dat eindresultaat te keren." Wat kan je dan concluderen? “Het was een teleurstellende partij maar dit resultaat moeten we niet uitvergroten. Het is nog maar speeldag 1 en op openingswedstrijden gebeuren er wel vaker gekke dingen. Dit hoeft geen voorteken te zijn van ons seizoen, daarvoor is het nog veel te vroeg. Laat ons in de volgende wedstrijden tonen waar we voor staan.”

Het gras was zoals steeds een gespreksonderwerp op voorhand maar voor Okumu kent kunstgras geen geheimen: “Ik ga het niet op het veld steken als je daarop doelt. In Zweden speelden we meestal op kunstgras, dus dat ben ik gewoon. Aan het tempo van het spel moet ik nog wennen, maar daarvoor zijn wedstrijden de beste leerschool.“

"Ik had liever gewonnen"

Andreas Hanche-Olsen

Veel besproken onderwerp na de partij tegen STVV was de niet gefloten handsbal van Caufriez in de allerlaatste seconde: “Dat vond ik penalty”, begon Hanche-Olsen. “Bayo kopte en de bal belandde duidelijk op de hand van Caufriez. Maar we kunnen er niks meer aan veranderen dus vanaf nu moeten we ons focussen op de volgende wedstrijd. Vandaag waren we - in vergelijking met donderdag tegen Vålerenga - gewoon te weinig dominant.”

De Buffalo’s namen nochtans een droomstart. Na amper 2 minuten trapte de Noorse verdediger de bal - na een corner - van dichtbij binnen. “Maar ik had liever gewonnen. We wisten natuurlijk dat het vandaag niet gemakkelijk ging zijn, al waren we wel goed begonnen. Alleen viel dat tegendoelpunt veel te gemakkelijk. In de tweede helft creëerden we wel wat kansen maar het was niet goed genoeg. Dit was inderdaad geen prestatie die je van ons zou mogen verwachten. Maar we moeten ook niet panikeren. We hebben nog genoeg wedstrijden om dit recht te zetten.”