• Ilombe Mboyo 12'
  • Christian Brüls 67'
1
  • Andreas Hanche-Olsen 2'

Op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League stonden de Buffalo's voor een verplaatsing naar Sint-Truiden. Gent had al een Europese wedstrijd tegen Valerenga in de benen, waardoor Vanhaezebrouck besloot om op verschillende posities te roteren. Malede begon naast Bruno in de spits, Samoise nam de rechterflank voor zijn rekening en Fortuna de linkerflank. Achterin maakte de Keniaanse aanwinst Okumu zijn debuut.

De wedstrijd op Stayen kon niet beter beginnen voor de Buffalo's. Al in de eerste minuut werd een hoekschop afgedwongen en die belandde via Ngadeu bij Hanche-Olsen, die van dichtbij meteen raak trof (0-1). De thuisploeg leek wat van slag en wist zich aanvankelijk geen raad met de Gentse druk, maar echte kansen kwamen daar niet uit voort. Matsubara zorgde met een rush op de linkerflank voor de eerste Truiense dreiging en het was meteen raak, want Mboyo tikte zijn voorzet binnen (1-1).

Na de gelijkmaker kwamen de Truienaars ook in het spel op gelijke hoogte, al verraste Pius wel bijna zijn eigen doelman met een gevaarlijke bal achteruit. In beide strafschopgebieden waren de verdedigers baas, waardoor het weinige gevaar van buiten de zestien kwam. Een botsende vrije trap van De Sart kon Schmidt nog makkelijk pakken, maar naar een vrije trap van Hjulsager kon hij enkel maar kijken. Tot zijn opluchting belandde de bal net naast.

Na rust eiste Gent het merendeel van het balbezit op, maar uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. Hjulsager was er wel dicht bij et een strak schot naar de rechterhoek, maar Schmidt redde knap. Halfweg de tweede helft besloot Brüls het eens te proberen vanop ruim 25 meter en zijn schot zoefde zowaar in de linkerhoek binnen (2-1). Het was nog maar het tweede schot tussen de palen van de thuisploeg, maar ze hadden er wel een voorsprong mee te pakken.

De ingevallen Tissoudali deed de wedstrijd nog bijna kantelen, maar Schmidt haalde zijn schot nog uit de linkerhoek. Bij een uitgespeelde actie zette Tissoudali voor naar Bayo, maar die kwam net te kort om de gelijkmaker binnen te tikken. De extra tijd bracht nog heel wat commotie, toen Caufriez de bal duidelijk weg sloeg in de zestien, waarna de bal tegen het doelkader caprioleerde. De VAR bekeek de beelden, maar besloot tot verbazing van velen dat het toch geen strafschop waard was. Daardoor bleven de Buffalo's puntenloos achter na een partij waarin meer te rapen viel.