Jupiler Pro League - Speeldag 14

Sunday 07-11-2021 - 16:00

RFC Seraing RFC Seraing 0 - 0 KAA Gent KAA Gent
"Leren om matchen te winnen als het moeilijk gaat"

Hein Vanhaezebrouck

Het wordt stilaan kouder. Het mat zondagavond 8 graden in het Stade du Pairay. Heel wat Buffalo’s trokken dan ook goed gemutst naar Seraing, al moesten ze zich niet opwarmen aan de match stelde Vanhaezebrouck vast. “Onze eerste tien minuten waren goed. We scoorden, maar er werd gevlagd voor buitenspel. Het was nipt, maar wel terecht. Je zal mij niet horen klagen over die fase, wel over wat volgde. We creëerden over de hele lijn te weinig. Als er zich een kans voordeed, stelde je vast dat we geen killers hebben voor doel. Vijf keer hebben we nu niet gescoord op 14 matchen. Dat is te veel voor een ploeg als Gent. De stilstaande fases waren vandaag ook een probleem. Lemajic vonden we amper. Hij is nochtans een wapen voor doel met het hoofd. Maar als je dat wapen niet gebruikt, kan je er niet van profiteren.” 

Hoe zou je de prestatie beschrijven? “Middelmatig. Zowel collectief als individueel. Seraing is geen evidente verplaatsing. Als je dan middelmatig voor de dag komt, kan je het vergeten. Dit soort matchen moet je winnen als je wilt stijgen in het klassement. Het is opmerkelijk dat we tegen de eerste acht ploegen punten pakken. Tegen de ploegen uit de rechterkolom pakken we er amper. Daar zit mentaliteit voor iets tussen. Iedereen kijkt naar elkaar op het veld. We missen iemand die eens vloekt op het veld. We moeten leren om matchen te winnen als het moeilijk gaat. Daar moeten we nog stappen zetten.”

"We voelden dat we beter waren, maar het kwam er niet uit"

Alessio Castro-Montes

Alessio Castro-Montes na afloop van het frustrerende 0-0 gelijkspel op het veld van RFC Seraing: “Dit was inderdaad heel frusterend en dat voelde je meteen op het veld. De trainer gaf van tevoren ook al aan dat het moeilijk voetballen is tegen ploegen uit de rechterkolom en dat is vandaag nog maar eens gebleken. Zij speelden een laag blok en dat zorgde ervoor dat wij minder kansen konden creëren. We voelden telkens dat we beter waren, maar het kwam er niet uit.”

“Het is al heel het seizoen zo, dat we na een betere prestatie, de aansluiting kunnen maken met de ploegen boven ons. Alleen laten we dat te vaak na en dat is erg jammer. Zeker vandaag moesten we absoluut meer dan een punt pakken.”

 “Ons ambitie blijft Play-Off 1 maar zolang we deze matchen niet winnen maak je het jezelf moeilijk. Al kan het snel keren in het voetbal.”