Jupiler Pro League - Speeldag 14

Sunday 07-11-2021 - 16:00

RFC Seraing RFC Seraing 0 - 0 KAA Gent KAA Gent

Voor de trip naar promovendus RFC Seraing kon Vanhaezebrouck geen beroep doen op Kums, die een schorsingsdag uit zat na vijf gele kaarten. Chakvetadze vervoegde Odjidja en De Sart op het middenveld. Samoise keerde terug in de basis op de rechteflank, Castro-Montes verhuisde naar de linkerflank. Voorin kreeg Lemajic de voorkeur op Depoitre.

De Buffalo's begonnen met veel aanvalsdrang aan de partij en Tissoudali glipt al meteen enkele keren weg in de rug van de verdediging, maar werd telkens teruggefloten voor buitenspel. Tissoudali bleef erg bedrijvig en bediende Castro-Montes voor doel, maar die kon niet afwerken. Dat kon Lemajic een minuutje later wel, hij kopte een voorzet van Tissoudali tegen de netten. De vlag ging echter de lucht in en na een minutenlange check door de VAR bleek het om nipt buitenspel te gaan, geen openingstreffer dus.

Na het stevig gevulde openingskwartier volgde een mindere periode, waarin de kansen erg schaars waren. Tissoudali kon wel uithalen op een teruglegger van Lemajic, maar die poging werd afgeblokt. En Lemajic zelf stak ook nog eens de neus aan het venster, maar punterde de kans over doel.

Vroeg in de tweede helft opende Tissoudali bijna de score, maar hij schoot rakelings naast. Seraing kwam even opzetten via een infiltratie van Mouandilmadji en twee gevaarlijke hoekschoppen, maar echt bedreigd werd Bolat niet. Halfweg de tweede helft dook Fortuna gevaarlijk de zestien in, maar Dietsch was net iets eerder bij de bal. Ook toen de ingevallen Bezus Lemajic voor doel zette, raakte de bal niet voorbij de doelman van de thuisploeg.

Seraing verdedigde het virtuele punt met man en macht, al zette Gent nog een slotoffensief in. Lemajic kopte net naast en Tissoudali kreeg de bal niet over Dietsch gelift. Ook een botsend afstandsschot van Bezus en een kopbal van Ngadeu konden Dietsch niet echt meer in de problemen brengen, waardoor Gent vrede moest nemen met een magere puntendeling.