Jupiler Pro League - Speeldag 15

Saturday 20-11-2021 - 18:30

SV Zulte Waregem SV Zulte Waregem 1 - 2 KAA Gent KAA Gent
"Gevraagd om een reactie en die heb ik gezien"

Hein Vanhaezebrouck

Zaterdagavond voetbal. Dat was al even geleden. Na een fikse opwarming kabbelde de eerste helft even rustig als de Gaverbeek. Al was er die grote kans waar Depoitre even fout gepositioneerd stond. “Ik heb vanavond gezien dat we nog een keeper in onze rangen hebben. Laurent pakte uit met een goede redding (lacht). Aan de rust heb ik gevraagd om een reactie. Die heb ik gezien. Vier kansen, twee binnen. Dan zit je al wat geruster op de bank, maar de bal moest maar één keer goed vallen voor Zulte Waregem en dat deed hij.”

Het was nog even bibberen maar de zege is binnen. “De drie punten nemen we mee naar Gent. Broodnodige punten. Al moeten we het binnen de groep wel eens hebben over het afsluiten van matchen. Ik begreep het wel. Nurio leverde twee assists af en kwam voor doel. Hij wou zelf scoren. Alleen stond Lemajic beter gepositioneerd. Hij moest voor die derde assist gegaan zijn, maar het is menselijk om zelf te willen trappen." 

Match 1 van de 10 tot Kerst zit erop. “Nu terug Europa in. We zijn opnieuw vertrokken voor een drukke periode. In de Conference League doen we het goed. In de competitie zijn we op achtervolgen aangewezen. We gaan dus niet op onze lauweren rusten de komende maanden.” Nie neute nie pleuje en op hetzelfde elan doorgaan in Cyprus.

"Zonder twijfel een verdiende overwinning"

Vadis Odjidja

Doelpuntenmaker Vadis Odjidja na afloop van de 1-2 overwinning tegen Essevee: “Een verdiende overwinning, zonder twijfel”, begon Odjidja. “We hadden vanaf het begin de controle over de wedstrijd en gaven in principe weinig weg. Al was het soms iets te slordig. En die foutjes hebben we rechtgezet in de tweede helft. We kwamen scherper uit de kleedkamer en dat loonde. Het was een knappe assist trouwens van Nurio inderdaad. Dat zijn ook zaken waar we op trainen. Na die 0-1 konden we iets anders gaan voetballen. Al hadden we die tweede goal zeker nodig. Want het was heel zuur geweest, moesten we dit nog uit handen gegeven hebben. Maar al bij al hadden we wel gewoon de controle over bijna de hele wedstrijd.”

“Onze bedoeling is uiteraard om hier op te bouwen en toch proberen om een reeks neer te zetten, te beginnen donderdag tegen Famagusta (in de Conference League)”, eindigde Odjidja.

"Tevreden met twee assists én een overwinning"

Nurio Fortuna

Nurio Fortuna had een aandeel in zowel het eerste als het tweede doelpunt. Onze nummer 25 presenteerde de twee goals (eentje van Odjidja en eentje van Depoitre) op een dienblaadje. De twee hoefden hem maar binnen te trappen. “Dat mochten ze niet missen hé (lacht). Pas op, dat is niet altijd even gemakkelijk, maar ik ben wel blij dat ze ze binnen legden.”

Met deze twee belangrijke assists komt het totaal van de Angolees op vijf stuks. “Of ik tevreden ben van mijn wedstrijd? Met twee assists én een overwinning moet je dat altijd zijn. Natuurlijk hadden we graag de nul gehouden. Maar over mijn prestatie ben ik zeker meer dan tevreden. Volgens de coach had ik wel drie assists moeten hebben. Maar goed, we nemen de drie punten mee naar huis en dat is het belangrijkste.”