Jupiler Pro League - Speeldag 15

Saturday 20-11-2021 - 18:30

SV Zulte Waregem SV Zulte Waregem 1 - 2 KAA Gent KAA Gent

Na het gelijkspel bij Seraing en de interlandbreak stonden de Buffalo's voor een nieuwe verplaatsing, deze keer naar Zulte Waregem. Weinig verrassingen in de Gentse basiself, waar Vanhaezebrouck de voorkeur gaf aan Fortuna en Castro-Montes op de flanken en voorin het spitsenduo Tissoudali - Depoitre posteerde, met Odjidja daarachter. De thuisploeg begon vinnig aan de partij en Pletinckx versierde al meteen een kopbalkans, maar mikte die naast. Niemand die toen vermoedde dat het een van de weinige keren zou zijn dat Bolat een bal in zijn buurt kreeg in de eerste helft.

De Buffalo's namen het commando immers over en een eerste mogelijkheid was voor Depoitre, die een hoekschop van Kums naast kopte. Het zat niet mee voor Depoitre, die eerst een schot nog afgeblokt zag en wat later op ongelukkige wijze de openingstreffer voorkwam. Tissoudali legde de bal panklaar voor Castro-Montes, zijn schot liet Bossut kansloos, maar Depoitre kon op de doellijn de bal niet meer ontwijken en blokte zo het quasi gemaakte doelpunt nog af.

Castro-Montes bleef erg bedrijvig vanop zijn rechterflank, maar Bossut liet zich niet verrassen door zijn lage schuiver. De laatste kans voor rust was voor Kums, die met buitenkant voet de winkelhaak viseerde, maar de geweldige poging ging net naast. De thuisploeg had nauwelijks iets in de pap te brokken en dat veranderde ook niet meteen na rust. Tissoudali stak meteen tweemaal de neus aan het venster, maar scoren lukte niet.

Terwijl Castro-Montes na zijn sterke eerste helft meer aan banden werd gelegd op de rechterflank, ontbond Fortuna stilaan zijn duivels op de linkerflank. Met een gemeten voorzet wist hij Odjidja te vinden aan de tweede paal en die trapte strak binnen (0-1). De thuisploeg moest reageren en de ingevallen Seck kon Bolat toch eens aan het werk zetten met een schot op doel. Aan de overzijde glipte Tissoudali weg in de rug van de defensie en vloerde Bossut, maar de vlag ging de lucht in voor buitenspel.

Een kwartier voor tijd vond Fortuna opnieuw de ruimte op links en deze keer belandde zijn voorzet bij Depoitre, die eenvoudig kon afwerken (0-2). Boeken toe, zo leek het, maar Bolat kon een kopbal van Gano pas voorbij de achterlijn stoppen en zo werd het toch nog spannend in de Elindus Arena (1-2). Essevee zocht de gelijkmaker, maar gaf daardoor ook veel ruimte weg voor de tegenaanval. Die ruimte werd echter niet optimaal benut en Bossut hield Fortuna ook van de beslissende treffer. 

Spanning troef dus in de slotminuten, maar op een poging van Boya na werd Bolat niet meer echt op de proef gesteld. De Buffalo's gaven het niet meer weg en zagen hun dominantie deze keer dus wel beloond met drie verdiende en kostbare punten.