Jupiler Pro League - Speeldag 18

Sunday 12-12-2021 - 18:30

KAA Gent KAA Gent 1 - 0 KRC Genk KRC Genk
"Als team steeds beter op elkaar ingespeeld"

Julien De Sart

6 doelpunten al dit seizoen. Niet slecht voor een middenvelder. “Nee dat valt best mee hé (lacht). Het doet deugd om 12 op 12 te pakken als team en natuurlijk is het fijn dat ik mijn eigen statistieken kan opkrikken. Het is misschien cliché, maar dat is eigenlijk bijzaak. We staan er match na match telkens weer als collectief. We knokken voor elkaar en dat vind ik heel knap.”

Het was een echte teamprestatie vandaag. Samen met onze 12de man kan je spreken van een plezant avondje in de Ghelamco. “Zeker. Je merkt ook dat we als team steeds beter op elkaar ingespeeld zijn. We moeten al eens roteren om iedereen fit te houden, maar het is steeds minder zoeken. Dat komt ons aanvallende spel ten goede. Felicitaties aan het hele team want we vallen niet alleen samen aan, we verdedigen ook samen.”

"Worden nu ook beloond met de punten"

Sinan Bolat

Opnieuw een clean sheet. “Loopt goed hé de laatste tijd. We hebben als team heel secuur verdedigd. In het begin van het seizoen deden we dat ook al, maar toen viel er al te vaak één bal goed voor de tegenpartij. Nu zit het geluk aan onze kant, maar geluk dwing je ook af.”

We zien steeds meer een hecht team op de mat. “Er staan meer en meer jongens op als leiders. Iedereen motiveert iedereen. Je merkt dat als er iemand een slechte pass geeft of even minder presteert, er dan direct twee à drie man hem oppept. Alleen maar mooi om zien hoe we elkaar steunen.” 

Hoe zit het met de vermoeidheid Sinan? Het is ten slotte al match 32. “We spelen vaak met dezelfde 11. We zijn dus fysiek in orde. Ook de invallers zijn op niveau. We geven veel als groep, maar worden er nu ook voor beloond met de punten. Alleen de efficiëntie kan beter. Dat moeten we niet onder stoelen of banken steken. We moeten leren de match sneller dood te maken. Als ons dat lukt, zijn we pas echt gevaarlijk.”

“We hebben ons karretje aangehaakt aan de eerste wagon van het klassement."

Hein Vanhaezebrouck