Jupiler Pro League - Speeldag 18

Sunday 12-12-2021 - 18:30

KAA Gent KAA Gent 1 - 0 KRC Genk KRC Genk

Na de Europese midweekzege tegen Tallinn zette Gent zijn drukke decemberprogramma verder met de topper tegen Genk. Okumu was hersteld en kan terug plaatsnemen in de driemansdefensie met Ngadeu en Hanche-Olsen. Ook Kums was er opnieuw bij, terwijl Samoise op rechts de voorkeur kreeg. De Buffalo's hadden drie opeenvolgende competitiezeges geboekt en namen ook tegen de Genkenaars al snel de wedstrijd onder controle.

Depoitre dwong doelman Vandevoordt al snel in de fout, maar moest te ver uitwijken om er een doelpunt van te maken. Gent was gevaarlijk rond de zestien, maar Odjidja mikte net naast en Vandevoordt hield Tissoudali tot twee keer toe van de openingstreffer. Odjidja ging nogmaals zijn kans met een hard schot, maar dat vloog voorlangs. De Gentse voorsprong hing in de lucht en De Sart haalde het slot van de deur met een strakke trap in de linkerhoek (1-0).

Het was al minuut 34 toen Bolat eens aan het werk werd gezet, hij moest een uithaal van Bongonda afweren. Hij was ook bij de pinken om een afstandspegel van Juklerod tegen de lat te deviëren. Aan de overkant profiteerde Tissoudali nog bijna van een te korte terugspeelbal, maar hij kon Depoitre niet vinden voor doel.

Ook in het eerste kwartier na rust hadden de Buffalo's de controle, maar ze verzuimden om de voorsprong te verdubbelen. Tissoudali schoot recht op Vandevoordt, Depoitre mikte naast en Bezus schoot wel tussen de palen, maar Vandevoordt had nog een knappe reflex in huis. Het bleef spannend en de Genkenaars geloofden nog in een ommekeer. Het werd ook enkele keren warm voor het Gentse doel, maar een kopbal van Thorstvedt viel op de lat en Onuachu kopte in de handen van Bolat.

De bezoekers bleven proberen, vooral over de flanken, maar de Gentse defensie stond opnieuw als een huis en gaf nauwelijks nog iets weg. Zo bleven de drie punten in Gent en met de vierde opeenvolgende zege nestelde Gent zich in het spoor van de top-vier.