Jupiler Pro League - Speeldag 19

Wednesday 15-12-2021 - 18:45

YR KV Mechelen YR KV Mechelen 4 - 3 KAA Gent KAA Gent
"We hoefden hier niet te verliezen"

Hein Vanhaezebrouck

Het werd een aangename match voor de neutrale supporter. Voor de Gent supporter bleef er vooral een teleurgesteld en gefrustreerd gevoel achter. Dat beaamde ook coach Vanhaezebrouck. “Een spektakelmatch. Zo kan je het noemen. Al vond ik ons in de eerste helft niet goed. Er was geen rust aan de bal en de technische slordigheden stapelden zich op. Tissoudali vond wel heel knap de weg naar doel. Hij werkte af als een echte killer, maar we gaven Mechelen de kans om terug te komen.”

“De tweede helft was beter. De rust keerde terug en het tweede doelpunt viel snel. Ik denk dat iedereen het gevoel had dat we de match konden uitspelen. Helaas viel net als in de eerste helft dat tweede tegendoelpunt te snel. Uiteindelijk kwamen we op achterstand, gevolgd door de gelijkmaker. We planden wissels in maar alsof het zo moest zijn, scoorde Mechelen razendsnel tegen. We hoefden hier niet te verliezen, maar we verdienden ook niet om te winnen. Mechelen speelde met lef, kwaliteit en veel duelkracht. Ze brachten ons in de problemen.”

Achteraf werd er uitvoerig gepraat over de ruimte die Storm kreeg. Vanhaezebrouck nam zijn verantwoordelijkheid. “Andreas Hanche-Olsen zal de wind van voren krijgen, maar ik tref meer verantwoordelijkheid voor die fout. Zowel ik als de spelers konden hem helpen tijdens de match. We lieten hem allemaal in de kou staan. Ik verwijt hem niets. Hij heeft al zoveel progressie gemaakt en speelt vaak heel sterke matchen. Hem nu verantwoordelijk stellen voor het verlies zou ongepast zijn. Hij is een prof en zit ermee in, maar ik tref meer verantwoordelijkheid voor de gemaakte fouten dan hij. Ook ik moet hieruit leren.”

"Grote teleurstelling, maar we speelden hier geen slechte match"

Laurent Depoitre

De Gentse verdediging werd meermaals bewierookt de laatste weken. Achter de Kazerne was het niet hun avond. Laurent Depoitre zet zijn ploegmaats uit de wind. “Onze defensie is sterk. Deze match gaat daar niets aan veranderen. Het is niet onze gewoonte om vier tegendoelpunten te pakken. Het is een grote teleurstelling, maar we speelden hier geen slechte match. Zuur, frustrerend en jammer. Zo kan je de match het best beschrijven.”

Een slechte match was het zeker niet als je de statistieken bekijkt. Met 8 shots on target doen we beter dan de tegenpartij. “Efficiëntie blijft een dingetje. Dat zat mee voor Mechelen vandaag. We kwamen steeds op voorsprong maar pakten al te snel dat tegendoelpunt. Heel vervelend. We mogen ons hoofd niet laten hangen nu. We gaan hier niet met de billen bloot. Het geloof in onszelf blijft. We gaan de match analyseren, eruit leren en meepakken naar de volgende.” Zaterdag komt Sint-Truiden al langs in de Ghelamco Arena.

"De mogelijkheden waren er"

Tarik Tissoudali

4-3. Een atypisch Gents eindresultaat. Zo vond ook Tarik Tissoudali. “Onze verdediging staat als een huis. Vandaag kampten ze met pech denk ik. Het is onverwacht die vier doelpunten, maar dat doet niets af aan de defensieve kwaliteiten die onze ploeg heeft. Ik had ook nooit het gevoel dat we de match uit handen gaven. De mogelijkheden waren er samen met de kansen en mooi voetbal. We werden niet weggespeeld, al doet het resultaat anders vermoeden.”

Met sommige tegendoelpunten was er pech gemoeid, maar de vierde viel te gemakkelijk. “We staan steeds met vertrouwen op het veld om te winnen. Vandaag was dat niet anders. De doelpunten vielen gemakkelijk. Zeker de laatste. Toen we die binnenkregen dacht ik wel 'wat gebeurt hier allemaal?' Ik moet de beelden nog eens zien, maar hier kunnen we uit leren.”