Jupiler Pro League - Speeldag 19

Wednesday 15-12-2021 - 18:45

YR KV Mechelen YR KV Mechelen 4 - 3 KAA Gent KAA Gent

Tegen YR KV Mechelen gingen de Buffalo's op zoek naar hun vijfde opeenvolgende competitiezege. Daarvoor kon Vanhaezebrouck nog geen beroep doen op zijn kapitein Odjidja, die nog herstelde van een hamstringblessure. Bezus nam zijn positie in de basiself in en op rechts kreeg Castro-Montes de voorkeur op Samoise. Mechelen kon bij winst Gent bijbenen in het klassement, maar het waren de Buffalo's die de eerste kansen versierden. Coucke haalde een geplaatst afstandsschot van De Sart nog uit de hoek en ging goed plat op een kopbal van Depoitre.

Het duel ging goed heen en weer, maar het echte gevaar was vooral aan het Mechelse doel te vinden. Coucke had een uitstekende redding in huis om een botsende bal van Castro-Montes over te tikken en haalde opgelucht adem toen Hanche-Olsen een voorzet-schot van Bezus rakelings naast duwde. De Gentse openingstreffer hing in de lucht en viel dan ook na een half uur. Tissoudali strafte balverlies genadeloos af en trapte hard voorbij Coucke (0-1). Lang bleef die voorsprong echter niet staan, want bij de eerste echte kans van de thuisploeg was het meteen raak. Mrabti kende wat meeval toen zijn volley afweek op Ngadeu en zo Bolat verschalkte (1-1).

Na rust ging Gent op hetzelfde elan verder en toen Bezus met een splijtende pass Depoitre op weg naar doel zette, schoot hij droog binnen (1-2). Maar ook nu had Mechelen een snel antwoord in petto. Vier minuten later poeierde Storm de bal hoog en onhoudbaar in de linkerbovenhoek (2-2). Diezelfde Storm forceerde de volledige ommekeer door Hanche-Olsen in de fout te dwingen, waarna Mrabti Bolat geen kans gaf vanop elf meter (3-2).

Toch had Mechelen daarmee nog geen gewonnen spel. Tissoudali vlamde eerst nog naast, maar halfweg de tweede helft trof hij wel raak op voorzet van Depoitre (3-3). Maar net als bij de twee voorgaande Gentse doelpunten kwam er ook nu weer een snelle dreun. Storm eiste andermaal de hoofdrol op met een plaatsbal in de rechterhoek (4-3). 
Mechelen scoorde met zowat elke bal tussen de palen en schreef daarmee een onwaarschijnlijk wedstrijdscenario. Dat werd voor de Buffalo's nog zuurderv, want op aangeven van Tissoudali zag Bezus de gelijkmaker op de lat uiteenspatten. Depoitre werd nog gestuit door Coucke, waarna een schot van Tissoudali afweek en zo over ging... via de lat. De scenarioschrijvers hadden duidelijk geen zin in een goede afloop voor de Buffalo's.

In de slotfase drukte Gent nog wel, maar Mechelen gooide alles dicht en verdedigde met man en macht de voorsprong. Depoitre was er nog dichtbij, maar schoot uit een moeilijke hoek over. De neutrale voetballiefhebber had ongetwijfeld genoten van een heuse spektakelmatch, maar voor de Buffalo's restte er vooral ontgoocheling en het besef dat er veel meer uit deze match te halen viel.