Jupiler Pro League - Speeldag 22

Friday 14-01-2022 - 20:45

KAA Gent KAA Gent 2 - 2 KV Kortrijk KV Kortrijk
“Het was op verschillende vlakken niet goed genoeg maar ik hoop vooral dat iedereen gezond uit deze match komt.”

Hein Vanhaezebrouck

"Deze match had anders moeten aflopen"

Elisha Owusu

Centraal in de verdediging troffen we een ongewoon gezicht aan. Elisha Owusu blikte terug op een aparte wedstrijd achterin. “Het is inderdaad niet mijn positie maar daar probeerde ik niet aan te denken. Covid gooide roet in het eten. De coach vroeg het mij of ik achterin wou depaneren en ik ging de uitdaging aan. Het is mijn plicht als voetballer.”

“Jammer genoeg slikten we snel dat tegendoelpunt. Fijn starten is natuurlijk anders. Nadien moesten we mentaal toch even herbronnen maar we zijn positief gebleven. We wisten dat er kansen gingen komen. Gelukkig viel de gelijkmaker voor rust. Wat er in de laatste minuten gebeurde is een ander verhaal. Een simpele fout die zwaar werd afgestraft. Deze match had anders moeten aflopen.”

"Dit voelt als een nederlaag"

Ilombé Mboyo

De gelijkmaker in blessuretijd slikken, dat is een zure dobber. Doelpuntenmaker Ilombe Mboyo reageerde teleurgesteld: “Dit voelt als een nederlaag. Een tegendoelpunt pakken in de extra tijd pakken is heel frustrerend. Vooral omdat we de kansen hadden om het af te maken.”

De match werd opnieuw zonder publiek gespeeld. “Onze supporters spelen een belangrijke rol. Dat weet iedereen. Hoe dan ook moeten we ons nu niet verstoppen achter hun afwezigheid. We lieten Kortrijk terug in het spel komen en dat betaal je cash. De teleurstelling komt daarom extra hard aan.” 

Omikron zorgde voor een bijzondere opstelling. “Het zijn gekke tijden, maar dat geldt voor iedereen. We letten goed op en beperken onze contacten, maar het blijft een loterij. Je moet wat geluk hebben. Het is jammer dat we er als club onder lijden maar wie heeft er nog niet van afgezien? We zijn professionele voetballers, als we de kansen krijgen, moeten we ze grijpen. Ik mag dan wel scoren, een zege was fijner geweest.”