Jupiler Pro League - Speeldag 3

Sunday 08-08-2021 - 21:00

KV Oostende KV Oostende 1 - 0 KAA Gent KAA Gent
"Dit zijn dure punten, zoveel is zeker"

Hein Vanhaezebrouck

Verliezen is nooit fijn. Met 1 op 9 aan de competitie starten evenmin. Hein Vanhaezebrouck zag waar het fout liep. “We waren de betere in alle statistieken behalve in het doelpuntensaldo en de schoten op doel. We voetbalden heel wat kansen bijeen, maar misten die laatste pass of we toonden te veel aarzeling. We verloren één kopduel en net die zat binnen. Dat is zuur, maar ik kan mijn ploeg niets verwijten. Ze toonden inzet en drive en bleven aanvallen. Van de drie competitiematchen die we speelden verdienden we hier meer, maar daar koop je niets mee. Dit zijn dure punten, zoveel is zeker.”

Veel tijd om stil te staan bij de nederlaag is er niet: “Donderdag komen we opnieuw aan de bak. We moeten nu ons hoofd leegmaken en focussen op de Europese voorronde. Daar moeten we de zege naar ons toe trekken om verder te strijden in Europa. Nadien kijken we opnieuw richting de competitie.“

"Niet slecht gespeeld, maar weer niet gewonnen"

Vadis Odjidja

Vadis Odjdija na afloop van de 1-0 nederlaag tegen KV Oostende: “We hadden ons de seizoenstart inderdaad wel wat anders voorgesteld, zeker na vorig seizoen. Uiteraard hadden we het graag anders gezien. Al hebben we vandaag, net als in de afgelopen wedstrijden, niet slecht gespeeld maar wel weer niet gewonnen. En dat is een probleem.”

“We hebben enkele kansen gecreëerd dus er waren wel mogelijkheden om te scoren. Maar we lieten het na om die kansen af te maken. Naar het einde van de match, na de 1-0, hadden we de gelijkmaker kunnen scoren maar misschien misten we een tikkeltje geluk.”

Donderdag al volgt er de terugmatch (van de Conference League) in en tegen Riga. “We zijn het aan onszelf verplicht om te winnen en door te gaan. Tegen hen eruit gaan zou absoluut niet mogen. Al zal het niet gemakkelijk zijn, zoals we gezien hebben in de thuiswedstrijd (2-2). Maar we moeten positief blijven en er vol voor gaan!”

"Een heel ontgoochelend resultaat"

Andreas Hanche-Olsen

“Een heel ontgoochelend resultaat was dit”, begon Hanche-Olsen. “De tegengoal viel veel te gemakkelijk en jammer genoeg is dat momenteel een beetje het verhaal van ons seizoen. Dit moet veel beter. Ik neem niemand iets kwalijk, maar op deze manier wordt het moeilijker om te winnen. Al hebben we zeker en vast kwaliteiten genoeg om dit allemaal te keren. Er komen nog genoeg kansen, het seizoen is nog lang.”

“Nochtans waren we niet slecht en daarop moeten we bouwen. Donderdag tegen Riga hebben we een nieuwe mogelijkheid om dat te tonen. Ons doel blijft om door te gaan naar de volgende ronde.”