Jupiler Pro League - Speeldag 3

Sunday 08-08-2021 - 21:00

KV Oostende KV Oostende 1 - 0 KAA Gent KAA Gent

Op het veld van KV Oostende speelden de Buffalo's al hun zesde officiële wedstrijd in 18 dagen tijd. Vanhaezebrouck bracht dus opnieuw enkele wijzigingen aan ten opzichte van de elf die donderdag Europees speelden. Hanche-Olsen keerde terug in de basis, net als De Sart en Odjidja. Ook voor Samoise was er een basisplaats weggelegd en voorin kreeg Malede de voorkeur op Bruno.

Gent toonde in de aanvangsfase de meeste drang naar voor, maar de eerste doelman die moest ingrijpen was wel Bolat. Een afgeweken schot van Boonen zette hem om het verkeerde been, maar met een beenveeg keerde hij de bal alsnog. Gent prikte snel tegen, maar de overtalsituatie werd niet optimaal uitgespeeld, waarna Malede zijn schot afgeblokt zag. Ook aan de overzijde werd Hubert verrast door een afgeweken schot van Samoise, maar dit keer hobbelde de bal naast. 

De Buffalo's hadden het leeuwendeel van het balbezit, maar in de zone van de waarheid wilde de beslissende pass maar niet lukken. Toch was er ei zo na de voorsprong toen een hoekschop van Odjidja rechtstreeks in doel leek te gaan, maar Hubert had nog een geweldige reflex in huis. Daaropvolgend kon Ngadeu niet in doel deviëren en uiteindelijk mikte Hanche-Olsen in de scrimmage naast.

Geen doelpunten dus aan de rust en in de tweede helft leek daar weinig verandering in te komen. Aan beide kanten werd er te slordig opgebouwd, waardoor doelrijpe kansen uitbleven. Een kwartier voor tijd was er dan toch eens een zeldzame voorzet van Oostende, maar Gueye kopte die wel haarfijn in de rechterhoek binnen (1-0).

Een ferme domper voor de Buffalo's, die hun overwicht op het veld andermaal niet vertaald kregen in een voorsprong op het scorebord, integendeel. Vanhaezebrouck bracht met Bruno en Depoitre twee verse spitsen in en bij het slotoffensief was het pompen of verzuipen bij de thuisploeg. Bruno mikte een schot naast en Castro-Montes zag een poging afwijken en zo eveneens naast gaan. In het absolute slot pegelde Tissoudali nog uit een scherpe hoek op doel, maar Hubert pareerde en hield de drie punten in Oostende.