1
  • Tarik Tissoudali 81'
RSC Anderlecht
0

Tijd was er niet om te zitten kniezen na de Europese uitschakeling, want drie dagen later volgde al de belangrijke afspraak tegen Anderlecht. Met drie punten achterstand op de Brusselaars wisten de Buffalo's dat ze vol voor de winst moesten gaan om de top-vier in te duiken. Door de afwezigheid van De Sart moest Vanhaezebrouck zijn middenveld wel wat herschikken en hij dropte Hjulsager in de basiself. Achterin kreeg Torunarigha de voorkeur op Hanche-Olsen.

Gent vloog er meteen in en na drie minuten was het al erg warm voor het Anderlecht-doel. Van Crombrugge had heel wat moeite om een strak schot van Odjidja uit de rechterhoek te halen. Na het eerste kwartier kwamen de bezoekers stilaan in de wedstrijd en Roef moest bij de pinken zijn om schoten van Refaelov en Zirkzee te pareren. Het verdere verloop van de eerste helft was wat minder, omdat beide ploegen in de opbouw te slordig waren om de verdediging te ontwrichten.

Ook na rust was het aanvankelijk wachten op doelrijpe kansen, maar rond het uur kwamen die er wel. Begonnen bij de Buffalo's de Europese inspanningen door te wegen? Anderlecht nam het commando in handen en Gent moest zich vooral beperken tot solide verdedigen. Het werd daarbij geholpen door een uitstekende Roef, die pogingen van Verschaeren en Gomez onschadelijk wist te maken.

Anderlecht bleef druk zetten en dreigde wel, maar echt grote kansen zaten er niet meer tussen. Direct na zijn invalbeurt zette Lemajic een snelle aanval op met Odjidja, die goed opende naar Kums. Die verstuurde met buitenkant voet een geweldige steekpass in de loop van Tissoudali, die overhoeks raak trof en de Ghelamco Arena in extase bracht (1-0).

In het slot gingen de bezoekers nog hard op zoek naar de gelijkmaker, maar de Gentse defensie gaf geen krimp en trok de levensbelangrijke driepunter over de streep. Het was al de zevende opeenvolgende competitiezege voor de Buffalo's en een belangrijke, want ze sprongen daarmee over Anderlecht naar de vierde plek in het klassement, goed voor deelname aan de Champions' Play-Offs.