Jupiler Pro League - Speeldag 4

Sunday 15-08-2021 - 16:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 0 YR KV Mechelen YR KV Mechelen
“De spelers hebben zich 100% gesmeten voor elke bal.”

Hein Vanhaezebrouck

"Een boost is dit zeker"

Michael Ngadeu

Iets voor het halfuur zorgde Michael Ngadeu voor het openingsdoelpunt. Via een corner van Vadis Odjidja kwam de bal bij onze nummer 5 en hij trapte het leer keihard in het dak van het doel. Zijn eerste dit seizoen, zijn zesde voor de Buffalo’s: “Of ik verrast was of de bal bij mij terechtkwam? Niet echt, wel dat hij door alles en iedereen ging. Hij viel voor mijn voeten en mijn eerste reactie was dan gewoon trappen, dat was de beste oplossing.”

De tweede overwinning op rij, dit geeft vertrouwen: “Zeker en vast! Voor de hele ploeg maar ook vooral voor ons, de verdedigers, met die nieuwe clean sheet. Hier moeten we vooral op bouwen. Een boost is dit zeker. Al hadden we de wedstrijd al sneller moeten beslissen. We creëerden genoeg kansen maar onze afwerking was minder. Aan de rust had het al 2 of 3-0 kunnen en moeten zijn. Maar uiteraard zijn we tevreden met de eerste drie punten.”

"Goeie wedstrijd gespeeld met heel wat kansen"

Vadis Odjidja

Vadis Odjidja speelde een dijk van een wedstrijd. De kapitein was werkelijk overal en werd daarvoor ook beloond met een assist, zijn eerste dit seizoen.
“We hebben een goeie wedstrijd gespeeld met heel wat kansen. Het heeft een kwartiertje geduurd vooraleer we de vrijgekomen ruimten benutten. Daardoor kwamen er ook meer kansen. Het enige probleem is dat we veel meer hadden moeten scoren. In de tweede helft hadden we iets meer moeten doorduwen om dat tweede doelpunt te maken. Zo hadden we een rustiger wedstrijdverloop kunnen krijgen. En nu bleef het nog spannend tot op het einde. Maar Mechelen had het moeilijk om kansen te creëren en dat is dan weer onze verdienste. Vooral mijn complimenten aan de verdediging.”

“Het is momenteel ook wel belangrijk dat we nu een paar wedstrijden met dezelfde spelers spelen om automatismen te kweken. Als we iets meer op elkaar ingespeeld geraken, dan zullen de doelpunten wel komen.”