• Nurio Fortuna 92'
KV Mechelen
0

Drie dagen na de Europese kwalificatie in Riga stonden de Buffalo's alweer tussen de lijnen om Mechelen te bekampen. Hanche-Olsen keerde terug in de basis en ook Kums mocht starten. Op de linkerflank kreeg Fortuna de voorkeur, voorin verving Malede in laatste instantie Bruno.

Van Europese vermoeidheid leek er weinig te merken, want de Buffalo's namen meteen de controle over de partij. Tissoudali kreeg al in de openingsminuten de kans om te scoren, maar Coucke voorkwam een vroege treffer. Mechelen werd ingedrukt en Coucke hield de bezoekers overeind met reddingen op schoten van Malede en Tissoudali. Toen een hoekschop in de voeten van Ngadeu belandde, was hij echter machteloos tegen de droge knal in het dak van het doel (1-0).

De 1-0 voorsprong aan de rust was dik verdiend, maar Gent wilde meer. In het begin van de tweede helft werden de bezoekers onder de voet gelopen en het was een half wonder dat de stand na vijf minuten nog steeds ongewijzigd was. Odjidja miste op aangeven van Tissoudali, Malede en Tissoudali werden door Coucke van een doelpunt gehouden en De Sart mikte een schot rakelings naast.

Mechelen overleefde de storm en knokte zich terug in de wedstrijd. Eén rake tegenprik kon voldoende zijn om de verdiende voorsprong weg te vegen, maar Bolat was paraat bij een afstandsschot van Oum Gouet. Malede pegelde net naast, Hjulsager zag een schot stranden op Coucke en Chakvetadze kon ei zo na een voorzet in doel schuiven.

De wedstrijd had al lang beslist moeten zijn, maar het uitblijven van de tweede treffer zorgde voor nervositeit in het slot. De ontlading volgde in de 92ste minuut, toen Bolat Chakvetadze lanceerde met een verre uitworp. De Georgiër bleef rustig en legde opzij naar de meegekomen Fortuna, die in het lege doel binnen schoof en de supporters deed juichen (2-0). De meer dan verdiende eerste driepunter werd daarmee helemaal veilig gesteld.