Speeldag 7

NST

Sunday 12-09-2021 - 16:00

KAA Gent
2
  • Alessio Castro-Montes 35'
  • Laurent Depoitre 57'
R Charleroi SC
3
  • Ali Gholizadeh 5'
  • Mamadou Fall 12'
  • Ryota Morioka 94'
“Op basis van de laatste tien minuten kan je niet zeggen dat wij de match verdienden te winnen.”

Hein Vanhaezebrouck

"Jammer genoeg nagelaten om die derde te scoren"

Laurent Depoitre

De 2-2 van Laurent Depoitre betekende meteen zijn 50ste doelpunt in Gentse loondienst. Alleen had hij het eindresultaat liever anders gezien: “De match begon desastreus met die twee snelle tegendoelpunten. Maar we vochten goed terug en scoorden nog voor rust die 1-2 en dan op het uur de gelijkmaker. En we bleven gretig op zoek naar die derde. Na die 2-2 begonnen we nog meer te drukken en voelden we de steun van het publiek om vol voor die overwinning te gaan. We hebben er ook voldoende kansen voor gehad. Maar jammer genoeg lieten we het na om te scoren.”

“Maar tien minuten voor tijd verloren we de controle over de match en kreeg Charleroi enkele kansen om te scoren. En dan in de allerlaatste minuut kregen we alsnog het deksel op onze neus, wat echt heel frusterend is (zucht). Zeker omdat wij op het einde ook de kansen hadden om te winnen.”

Donderdag al volgt er de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Conference League, uit tegen Flora Tallinn. “We zien het als een nieuwe kans om ons te tonen en te leren uit onze fouten”, eindigde Depoitre.

"Leuk om te spelen, maar een zuur einde"

Darko Lemajic

Zomeraanwinst Darko Lemajic maakte zijn eerste minuten voor de Buffalo’s: “Het was leuk om mijn eerste wedstrijd te spelen maar het zal nog leuker zijn als we winnen. Dit was toch een zuur einde, want we hadden echt wel pech dat we in extremis die tegengoal pakten.”

Bijna werd de debutant nog matchwinnaar want de Serviër kreeg nog een kans op de winning goal. Hij kreeg een vrije kopkans maar Charleroi-keeper Hervé Koffi stond pal. “Het was een goeie save, maar ik moest gewoon beter mikken. Deze nederlaag moeten we snel vergeten. Op naar de volgende match.”
 
Tot slot had Lemajic het over zijn eerste weken bij KAA Gent. “Alles verliep goed, iedereen ving me zonder problemen op. Ik ben me momenteel nog wat aan het aanpassen omdat ik iedereen nog moet leren kennen. Maar dat komt wel goed.”