3
  • Ali Gholizadeh 5'
  • Mamadou Fall 12'
  • Ryota Morioka 94'

Na de interlandbreak hervatte Gent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Charleroi. Odjidja en Hjulsager waren nog niet hersteld van hun blessures, waardoor Bezus in de basis stond. Voor de rest hield Vanhaezebrouck vast aan de spelers die Brugge met 6-1 versloegen.

Voor een studieronde was er duidelijk geen tijd, want al in de tweede minuut knalde Depoitre uit een scherpe hoek op doel, Koffi tikte nog net over. Ook bij de hoekschop moest de Charleroi-doelman ingrijpen om een vroege openingstreffer te voorkomen. Na vijf minuten kwamen de bezoekers een eerste keer opzetten en Gholizadeh krulde de bal meteen in de linkerhoek binnen (0-1).

Nog in het eerste kwartier was de consternatie compleet toen Charleroi na een niet-gefloten fout op Bezus een tegenaanval kon opzetten en Fall rondde die genadeloos af met een rake trap in de linkerhoek (0-2). Gent knokte zich terug in de wedstrijd, maar Ngadeu kopte naast en een knappe dribbel van Tissoudali vond geen vervolg voor doel. Tien minuten voor rust trapte Castro-Montes via de linkerpaal dan toch de aansluitingstreffer binnen (1-2).

Enkele minuten later leek de gelijkmaker eraan te komen, toen Castro-Montes neerging na contact met Koffi en scheidsrechter D'Hondt naar de stip wees. Maar na het bekijken van de VAR-beelden kwam hij alsnog terug op die beslissing. Vlak voor rust pakte Gholizadeh een tweede gele kaart na een fout op Castro-Montes, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Op slag van rust was Ngadeu dicht bij de gelijkmaker met een hard schot, maar Koffi redde nog met de vuisten.

In de tweede helft trokken de Buffalo's op zoek naar de gelijkmaker en die viel ook toen Depoitre van dichtbij hard binnen knalde (2-2). Gent kampeerde op de helft van Charleroi en probeerde met man en match de muur te slopen, maar op de momenten dat dat lukte, stond er nog een geweldige Koffi op de lijn om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden.

In de slotfase kwamen de bezoekers er zelfs nog enkele keren uit, maar Bolat stond eveneens paraat met een prima voetreflex. Nieuwkomer Lemajic mocht nog invallen en was met twee gevaarlijke kopballen zelfs dicht bij een droomdebuut, maar andermaal was Koffi de boeman. In de 94ste minuut werd het drama helemaal compleet toen een schot van Morioka afweek en zo naast een verbauwereerde Bolat in doel rolde (2-3). Gent bleef zo alsnog met lege handen achter, een wel erg zwaar verdict.