• Nurio Fortuna 64'
  • Vadis Odjidja-Ofoe 72'
KV Mechelen
0

Gent wilde zich herpakken na de Europese nederlaag bij Djurgardens en Vanhaezebrouck koos daarbij voor een ietwat behoudende opstelling met Cuypers als enige spits. Kums keerde terug uit blessure, op links mocht Fortuna aan de partij beginnen. In een aarzelend wedstrijdbegin was de eerste kans voor de bezoekers, maar Verstraete knalde in het zijnet. Hong reageerde met een kopbal waar Coucke de grootste moeite mee had.

Daarna werden beide keepers een hele tijd niet meer echt op de proef gesteld, tot een tiental minuten voor rust. Met een knappe reflex hield Coucke zijn ex-ploegmaat Cuypers van een kopbaldoelpunt, maar in de herneming vlamde Samoise uit een scherpe hoek wel raak (1-0). Zo konden de Buffalo's toch met een voorsprong de rust in.

Vroeg in de tweede helft werd de situatie nog wat rooskleuriger toen Verstraete Fortuna neerhaalde met een gevaarlijke tackle en daarvoor rechtstreeks rood kreeg van scheidsrechter Boterberg. Gent wilde de partij nu snel beslissen, maar Coucke haalde een schot van Ngadeu er nog uit en Okumu mikte van dichtbij over. Het leek enkel nog wachten tot Mechelen voor de bijl ging. Toen Samoise uithaalde, stond Coucke andermaal in de weg, maar tegen de rebound van Fortuna had hij geen verhaal meer (2-0).

Het bleef eenrichtingsverkeer en Cuypers stuitte nogmaals op de Mechelse doelman. Toch moest die zich nog een derde keer gewonnen geven. Odjidja zette een fraaie één-twee op met Hong, kwam daardoor oog in oog met Coucke en trapte onhoudbaar binnen (3-0). In het slotkwartier ging de voet wat van het gaspedaal en de bezoekers konden zelfs nog twee kansen versieren. Nardi weerde een stevig schot van Ngoy af en ex-Buffalo Malede mikte zelfs een afstandsschot op de buitenkant van de paal.

Uiteraard veranderde dat niets meer aan de driepunter die Gent al een tijdje op zak had, al was de clean sheet wel een extra opsteker voor de defensie. In het klassement maakte Gent een sprongetje naar de zesde plek, met de top-vier opnieuw in het vizier.