4
  • Andrew Hjulsager 33'
  • Ibrahim Salah 41', 71'
  • Laurent Depoitre 69'

De heenronde van de Jupiler Pro League werd afgesloten in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk, het was meteen ook de laatste afspraak voor de lange WK-break. Samoise was terug fit en nam zijn plaats op de rechterflank in. Voorin was er opnieuw een basisplaats voor Salah, die Cuypers vergezelde.

Gent had er duidelijk nog zin in en greep de thuisploeg meteen bij de keel met hoog stoorwerk. Het leverde echter niet meteen doelrijpe kansen op. Na twintig minuten tackelde D'Haene vol op de enkel van Samoise, die het uitkermde van de pijn en de wedstrijd noodgedwongen moest staken. Ook D'Haene moest naar binnen, want de rode kaart van scheidsrechter Put was niet meer dan terecht.

Met een mannetje meer duwde Gent door, maar Ilic hield Kortrijk nog overeind op pogingen van Salah en Torunarigha. Iets voorbij het half uur had hij echter geen kans toen Hjulsager een knappe pass van Castro-Montes hoog in doel poeierde (0-1). Nog voor rust leek de partij al in een beslissende plooi te vallen. Salah kapte naar zijn linker en krulde de bal enig mooi in de linkerbovenhoek (0-2). Geen mooiere manier om je eerste doelpunt te scoren.

Voor Kortrijk leek er in de tweede helft nog weinig eer te behalen. Dat veranderde toen Kums bij een tackle de bal wel mee had, maar ook doorgleed op Tanaka. Rood was het strenge verdict en de thuisploeg putte moed dat er nog iets te rapen viel. Die hoop werd al bijna de kop ingedrukt door Cuypers, maar zijn schot devieerde via Ilic tegen de paal.

Gueye stak even de neus aan het venster, maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Integendeel, Depoitre werkte een aflegger van Hjulsager binnen en besliste daarmee de wedstrijd (0-3). Nauwelijks twee minuten later gingen de boeken helemaal toe: met een haarfijne pass vond Castro-Montes Salah aan de tweede paal en die mocht zijn tweede van de avond binnen leggen (0-4).

Bijna kwamen de forfaitcijfers nog op het bord, maar Depoitre en Castro-Montes schoten voorlangs en Hauge vond Ilic op zijn weg. Geen haan die erom kraaide, want de ruime zege en de nieuwe clean sheet zorgden ervoor dat de Buffalo's met een goed gevoel de WK-break in konden.