Play-Off 1 - Speeldag 4

Zaterdag 13-04-2019 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 1 - 2 R Antwerp FC R Antwerp FC

Laszlo Boloni / Jess Thorup

"Dit had echt niet gehoeven"

Timothy Derijck

Timothy Derijck baalde als een stekker na de match. “We hadden de intentie om te winnen”, zuchtte de Oost-Vlaming. “Dit had echt niet gehoeven.”

Het begin was inderdaad niet slecht te noemen. “We waren goed aan de bal. Maar dan liepen we tegen wat counters aan, zonde! Na de rust hebben we nog een andere formatie geprobeerd, maar het heeft jammer genoeg niet voor de overwinning gezorgd.” Die eerste tegengoal was wel een lachertje. “Ja, die was zeker vermijdbaar. Het was een stomme manier om op achterstand te komen”.

En nu? “We willen geen gezichtsverlies lijden. Dit is zonder meer een slechte start, maar we willen er nog voor gaan en niet nu al focussen op de bekerfinale. Er zijn nog 6 matchen” (RG)

"Het is zeer moeilijk spelen tegen Antwerp"

Roman Yaremchuk

Roman Yaremchuk - Mister Sympatico naast het veld - moet zijn killergehalte omhoog krijgen. “Dat besef ik, het is mijn taak om te scoren. Ja, ik werk hard voor het team, dat is mijn kwaliteit, maar ik moet de kansen ook kunnen afmaken. Aan gebrek aan frisheid voor het doel ligt het niet...”

Gelukkig staat er een coach aan de zijlijn die rotsvast in hem gelooft en alle kansen geeft om te groeien. Vandaag werd hij voor zijn vertrouwen beloond met een voorassist van de Oekraïner. “Giorgi rondde heerlijk af, ik ben blij dat mijn vriend terug is. We verliezen wel voor de vierde keer op rij. Het is zeer moeilijk spelen tegen Antwerp. Totaal niet te vergelijken met de match tegen Genk - die willen wél voetbal spelen. Op voorhand ken je hun spel wel, maar... Wat kan ik zeggen na vier verliespartijen? Het is beter om te zwijgen.”

Onberoerd kan je de spits niet noemen en met de bekerfinale zit hij geenszins in zijn hoofd. “Ik ben daarvoor geschorst hé. Al mijn focus ligt op de competitie, het is zeker nog niet gedaan”, besloot hij verbeten. Mooi zo. (RG)

"Vandaag niet in dezelfde flow als tegen Genk en Standard"

Dylan Bronn

Dylan Bronn erkende dat Gent een moeilijke avond kende: "Vandaag zaten we niet in dezelfde flow als de wedstrijden die we tegen Genk en Standard speelden. We konden maar moeilijk kansen creëren tegen een defensief Antwerp. Wat er exact gebeurde, zullen we deze week op training moeten bekijken. Het is vooral jammer dat we nu een 0 op 12 hebben."

Toch liet Bronn de moed niet zakken: "Vanavond was zeker en vast voor ons niet de laatste match in de Play-Offs. We zijn competitiebeesten en concenreren ons nu voluit op de match van volgend weekend." (MDM)