Royal Antwerp
2
  • Amara Baby 21'
  • Lior Refaelov 82'

Geen Odjidja tegen Antwerp, hij zat een tweede van drie schorsingsdagen uit, en Dompé ontbrak eveneens door een blessure. Daardoor kregen Dejaegere en Bezus hun kans in de basis. Na de 0 op 9 hadden de Buffalo's dringend nood aan punten, maar het waren de bezoekers die scherper aan de wedstrijd begonnen. Baby werkte al na vijf minuten een doorgekopte vrije trap binnen, maar op aangeven van de VAR werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

Wat later had Kaminski een knappe reflex in huis toen Mbokani van dichtbij op doel besloot. Zijn duidelijke buitenspelpositie werd vreemd genoeg niet gevlagd, maar de schade bleef beperkt tot een hoekschop die gelukkig niets opleverde. Gent vond moeilijk openingen in de stugge Antwerp-organisatie, waardoor David en Bronn het vanop afstand probeerden, maar Bolat liet zich niet verrassen.

Halfweg de eerste helft kreeg Kaminski een moeilijke terugspeelbal van Derijck niet onder controle, Baby profiteerde optimaal en schoof de bal uit een scherpe hoek binnen (0-1). Een geschenk uit de hemel voor Antwerp, dat nu helemaal de eigen zestien kon betonneren. Het grote overwicht qua balbezit leverde nauwelijks iets op, enkel Dejaegere kon Bolat nog bedreigen voor rust.

Met Chakvetadze gooide Thorup extra creativiteit in de strijd voor de tweede helft. De druk was er wel, maar de bezoekende defensie gaf geen krimp. Tot Chakvetadze een kwartier voor tijd goed werd aangespeeld in de zestien en hij Bolat het nakijken gaf met een plaatsbal in de rechterhoek (1-1).

Het Gentse publiek veerde op en stuwde de ploeg vooruit, maar Antwerp maakte optimaal gebruik van de aanvallende risico's die Gent nam. Lamkel Ze zag een schot nog afwijken in hoekschop, maar toen Govea met een fraaie pass Refaelov bereikte, trapte die de bezoekers opnieuw op voorsprong (1-2). Alles werd nog uit de kast gehaald om een vierde opeenvolgende nederlaag te voorkomen, maar het lukte niet meer.