Play-Off 1 - Speeldag 7

Zondag 05-05-2019 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 0 - 1 Club Brugge KV Club Brugge KV

Ivan Leko / Jess Thorup

"We verdienden zeker meer dan een nederlaag"

Vadis Odjidja

Vadis Odjidja zag een strijdvaardig Gent in deze Slag om Vlaanderen. “Lange tijden waren wij de betere ploeg en toen die goal viel was ik er van overtuigd dat we er nog over zouden gaan. Maar ja, er is nog altijd die VAR.. Het Is spijtig, want ik denk dat we een goeie wedstrijd speelden en zeker meer verdienden dan een nederlaag.”

De Buffalo’s gaven zich tot de laatste seconden - “Ik zag vechters en winnaars vandaag”, beaamde ook de coach - maar scoren is nog niet zo eenvoudig. “In de zones van de waarheid valt het op dit moment een beetje tegen voor ons. En als we scoren, keurt de VAR ze meestal af.”

Maar goed, vol voor die vijfde plaats gaan is nog altijd de boodschap. “Sowieso! Ik denk dat er qua inzet niet veel viel op te merken als je ons bezig zag. Enkel in de zone van de waarheid... We blijven er alleszins voor knokken.” (RG)

"Reactie getoond na verlies in de beker"

Brecht Dejaegere

"Heel zuur dat we weer met lege handen achterblijven"

Thomas Kaminski

Thomas Kaminski stond met een rot gevoel in de mixed-zone na afloop van de match: “Dit voelt absoluut niet goed aan., zuchtte onze keeper. “Vooral omdat we vandaag, alweer, meer verdienen dan een nederlaag. Maar jammer genoeg blijven we met lege handen achter, heel zuur.”

Na de verloren bekerfinale hadden onze Buffalo’s geen gemakkelijke dagen achter de rug, met een - naar eigen zeggen - moeilijke sfeer in de kleedkamer. “Iedereen was uiteraard ontzettend ontgoocheld na woensdag. En dan krijg je deze klap er nog eens bij. We wilden iets rechtzetten, voor onszelf maar vooral voor de fans. Maar dat is helaas niet gelukt.”

Het getoonde spel was nochtans niet slecht, vond ook Kaminski. “De eerste helft was inderdaad niet gemakkelijk, de tweede helft verliep iets beter. Ik heb nog geen beelden gezien van het afgekeurde doelpunt van Vadis. Maar als die wordt goedgekeurd, krijg je wel een andere match. Onze bedoeling nu is om de komende wedstrijden tot een goed einde te brengen, hoe moeilijk dat ook zal zijn. Maar dit is ongetwijfeld geen leuke situatie, dat beseft iedereen maar al te goed.”, eindigde Kaminski. (TS)

"Steekt tegen elke week hetzelfde te moeten zeggen"

Alexander Sörloth